23 nov. 2016 | 09:59

Lenovo Miix 520 va fi o alternativă mai deșteaptă pentru Surface

ACTUALITATE
Lenovo Miix 520 va fi o alternativă mai deșteaptă pentru Surface

Cei de la Lenovo continuă să fie pe primul loc la capitolul vânzări într-o piață de PC-uri aflată în continuă scădere. Pentru a-și menține poziția, lucrează la hibride precum Lenovo Miix 520.

Gadgetul din imaginea de mai jos nu a fost momentan confirmat în mod oficial de Lenovo, dar au apărut online tot mai multe referințe către el în ultimele săptămâni. Acesta se pare că va fi Lenovo Miix 520, un upgrade semnificativ adus tabletei Miix 510 din imaginea de mai sus. În teorie, vorbim de o alternativă la Microsoft Surface, cu multe similarități, dar și câteva beneficii suplimentare.

Designul hibridului nu este neapărat revoluționar, dar arată foarte bine, datorită grosimii foarte mici și a ecranului fără ramă. În același timp însă, aceste particularități au definit și prima generație de Lenovo Miix. Pe spate, cel mai probabil, vom vedea în continuare sistemul inovativ de balama metalică similară cu zalele de la un ceas de mână. Respectivul sistem de prindere este identic cu cel pe care îl vedeți și la linia de portabile Lenovo Yoga 3 Pro.

În privința specificațiilor, iminentul Lenovo Miix 520 este construit în jurul unui ecran de 12,3 inci cu rezoluție nativă Full HD – 1920 x 1200. Opțional, veți putea achiziționa cu tableta alăturată și o tastatură pentru a recrea experiența unui laptop clasic. Un stylus va putea fi de asemenea cumpărat. Ca de fiecare dată, în funcție de buget, veți putea opta pentru o configurație mai mult sau mai puțin performantă. Din acest puncte de vedere, se pare că vor fi cel puțin trei variante cu procesoare Intel Kaby Lake.

În rest, veți putea ajunge la 16GB RAM, până la 1TB spațiu de stocare și un slot de carduri microSD pentru extinderea memoriei interne. Conectica include trei porturi USB, dintre care unul va fi USB 3.0. Două camere, de 8, respectiv 2 megapixeli vor fi de asemenea incluse în ecuație, plus un un senzor de amprentă pentru securitate suplimentară. Nu știm momentan o dată exactă de lansare sau un preț, dar autonomia vehiculată pare a fi în jurul a 10 ore.

lenovo-miix-520-render-1

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele