25 aug. 2016 | 16:19

Laptopurile dotate cu noile procesoare Intel vor avea un dezavantaj major

ACTUALITATE
Laptopurile dotate cu noile procesoare Intel vor avea un dezavantaj major

Cei care vor să-și cumpere un laptop accesibil dotat cu procesor Apollo Lake de la Intel trebuie să țină cont de un aspect important.

În cazul în care nu știați, noile procesoare Apollo Lake ale celor de la Intel vor fi fabricate cu ajutorul tehnologiei pe 14 nanometri și au rolul de a reduce cât mai mult consumul de energie, pentru a prelungi autonomia unui dispozitiv. După cum scrie site-ul TechRadar, acestea ar urma să fie succesoarele modelelor Cherry Trail și se vor găsi într-unele dintre cele mai accesibile laptopuri de pe piață.

Din câte se pare, am putea vedea câteva laptopuri extrem de subțiri dotate cu astfel de procesoare chiar la IFA în acest an, unele dintre ele produse de Acer. Evenimentul va începe în mod oficial săptămâna viitoare.

Într-adevăr, procesoarele Apollo Lake sunt pas important înainte pentru cei de la Intel, însă asta nu înseamnă că sistemele care beneficiază de ele nu oferă anumite dezavantaje. Publicația menționată mai sus sugerează că, în încercarea de a produce calculatoarea cât mai subțiri, unii dintre producători vor alege să integreze RAM-ul în placa de bază, astfel că utilizatorii nu vor putea mări cantitatea de memorie pe parcursul timpului. Astfel, dacă vei cumpăra un PC cu 2GB RAM, vei rămâne cu aceștia până la final.

Informația inițială ar fi fost furnizată de către site-ul DigiTimes, care le-ar fi obținut de la anumite surse din industrie. Acestea ar fi sugerat că producătorii ar fi ales să renunțe la DIMM-uri în favoarea memorie integrate pentru a reduce cât mai mult din grosimea laptopurilor. Apollo Lake ar trebui să vină cu suport de video-uri 4K și USB-C pentru dispozitivele cu baterii mai mici. Cât despre a șaptea generație de Core CPU, cumpărătorii se pot aștepta la suport pentru Thunderbolt 3 și recunoaștere facială. Să sperăm că vom afla mai multe informații la Berlin.