18 sept. 2016 | 11:44

La trei ani de la lansare, GTA V rămâne unul dintre cele mai bune jocuri

Gaming
La trei ani de la lansare, GTA V rămâne unul dintre cele mai bune jocuri

În urmă cu trei ani de zile, Rockstar Games a lansat, GTA V, unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile.

Grand Theft Auto V a împlinit ieri, 17 septembrie, vârsta de trei ani de zile. În acea zi, în anul 2013, jocul debuta în mod oficial pe consolele din vechea generație (PlayStation 3 și Xbox 360). Un an mai târziu, apărea și pe PS4 și Xbox One, iar în 2015, în sfârșit, ajungea și pe PC. Pentru fiecare dintre cele 5 platforme, GTA V reprezintă unul dintre cele mai bune jocuri din istorie în ziua de azi.

De fapt, încă din primele ore de după lansare era clar că aveam de-a face cu un fenomen. Review-urile și impresiile pozitive se țineau lanț. Unii îl considerau excepțional, alții spuneau că ”este la fel de necesar unui gamer precum oxigenul”, iar alții îl considerau definitoriu pentru generația actuală.

Vânzările au fost chiar și mai impresionante. În primele 24 de ore, GTA V a reușit să genereze nu mai puțin de 800 de milioane de dolari la nivel global. După doar trei zile, încasările din vânzări depășiseră deja un miliard de dolari. În prezent, GTA V este al patrulea cel mai bine vândut joc din istorie, cu peste 65 de milioane de copii comercializate până acum. Într-adevăr, sunt mulți care spun că povestea, oricât de reușită ar fi, nu este la fel de bună precum cea din GTA IV. Însă GTA V este fără îndoială superior la capitolul gameplay, beneficiind de misiuni mult mai bine structurate.

Pe parcursul timpului, seria Grand Theft Auto a fost implicată și în numeroase controverse. Una dintre cele mai interesante dispute avute vreodată de Rockstar Games din cauza jocurilor a fost cu actrița Lindsay Lohan. Ea a dat în judecată Take-Two Interactive, compania mamă a Rockstar Games, susținând că jocul GTA V a creat un personaj inspirat de ea fără să-i ceară acordul, însă, ulterior, a pierdut procesul.