16 dec. 2016 | 14:56

Kickass Torrents este din nou online

ACTUALITATE
Kickass Torrents este din nou online

După câteva luni de așteptare, site-ul de torrente Kickass Torrents este din nou online, mulțumită eforturilor unor foști administratori ai portalului.

În iulie, unul dintre cele mai populare site-uri de torrente, Kickass Torrents, a dispărut de pe internet peste noapte, după ce fondatorul acestuia, Artem Vaulin, a fost arestat, dar se pare că lucrurile nu aveau cum să rămână așa.

Am scris deja despre faptul că site-ul s-ar putea întoarce în februarie, atunci când Vaulin are șanse să fie eliberat pe cauțiune, dar lucrurile s-au întâmplat chiar mai repede. O parte din oamenii devotați proiectului au reînviat site-ul, încercând să îl readucă la gloria atinsă înainte de luna iulie.

Site-ul s-a lansat astăzi, 16 decembrie și este complet funcțional. Acesta arată complet identic cu predecesorul și originalul, dar baza de date a utilizatorilor începe de la zero. Partea cea mai bună pentru cei ce țin la acest site este că majoritatea membrilor ce s-au ocupat în trecut de el vor lucra și de acum încolo, inclusiv când vorbim despre uploaderi.

”Toți uploaderii importanți s-au întors și au început să facă share chiar înainte ca site-ul să revină. Comunitatea fanilor de torrente se poate aștepta să vadă upload-uri de la numele consacrate în care au încredere”, afirmă echipa Katcr.

După ce site-ul a fost închis in iulie, o grămadă de alternative au apărut, doar că și acestea au dispărut destul de repede. Au existat chiar și site-uri clonă care aveau ca scop furtul de date personale. Echipa din spatele noului site îi asigură pe utilizatori că nu vor avea de-a face cu astfel de probleme, arată thenextweb.com.

Având în vedere că autoritățile din SUA încă au procese împotriva fondatorului original, e posibil să fie doar o chestiune din timp până ce aceștia vor încerca să închidă și noul Kickass Torrents.

Noul site poate fi accesat aici. Dacă nu se încarcă din prima, puteți să mai dați câteva refresh-uri sau să mai așteptați puțin; având în vedere popularitatea sa, e foarte probabil ca traficul ridicat să creeze câteva probleme în următoarele ore și zile.