12 sept. 2016 | 08:34

Jocul Warcraft Adventures: Lord of the Clans e disponibil gratuit online

VIDEO VIDEO

Ar fi trebuit să fie un joc oficial lansat în urmă cu aproximativ 15 ani, dar Warcraft Adventures: Lord of the Clans nu a mai ajuns în magazine.

Universul jocurilor și caracterelor Blizzard este unul destul de vast și aproape fiecare titlu care se lansează pornind de la Diablo, Warcraft sau Startcraft, este un succes răsunător. Acest fapt se datorează și unui filtru foarte bine pus la punct de către dezvoltatori. Cu alte cuvinte, pentru ca un nou joc să ajungă în mâinile gamerilor, alte câteva nu ajung în lumina reflectoarelor. Câteodată însă, informații despre unele dintre acele jocuri ajung să circule pe internet.

În cazul Warcraft Adventures: Lord of the Clans, acest joc, a cărui acțiune se petrece în universul Warcraft, ar fi trebuit să fie primul titlul de aventură al dezvoltatorului Blizzard. Creat după o rețetă similară cu seria Monkey Island, jocul ar fi trebuit lansat în 1997, dar din motive greu de înțeles, proiectul a fost anulat.

De atunci, câteva clipuri cu secvențe de gameplay au început să circule pe internet, dar nimeni nu se aștepta să se poate jucă vreodată respectiva creație. Optimiștii se pare că au ieșit învingători însă, deoarece, o versiune ce pare să fie foarte aproape de jocul complet, circulă de câteva zile online. Aceasta are aproximativ 550 MB și a fost postată pentru prima oară pe internet de către membrii forumului Scrolls of Lore.  După descărcarea și dezarhivarea arhivei, ar trebui să vă puteți juca fără probleme, deși ar fi bine să nu vă puneți prea multe speranțe în detaliile grafice. În definitiv, vorbim totuși de un joc creat pentru Windows 95.

Mai important decât orice, este însă să vă grăbiți să descărcați jocul. Cei de la Blizzard pot în orice moment să trimită o scrisoare legală către site-ul pe care este urcat fișierul, iar acesta să fie șters.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele