06 oct. 2016 | 15:03

iPhone 7 vs Leica M9-P: cum se compară camera de pe iPhone 7 cu un aparat de 9.000 de dolari

ACTUALITATE
iPhone 7 vs Leica M9-P: cum se compară camera de pe iPhone 7 cu un aparat de 9.000 de dolari

I se pot reproșa destule lui iPhone 7, dar calitățile camerei foto nu se încadrează în categoria „lipsurilor”. Drept dovadă, flagshipul Apple poate concura cu un aparat de 9.000 de dolari.

Drept dovadă, fotograful japonez Shin Noguchi a vrut să afle nivelul precis al camerei de pe iPhone 7 printr-un test cu un aparat Leica M9-P, dotat cu lentile Leica Summicron. După cum spuneam, aparatul foto costă mai mult de 9.000 de dolari. iPhone 7 are o camera de 12 megapixeli cu deschidere f/1.8 si dimensiune pixel de 1.5 µm.

Shin Noguchi a fotografiat același loc cu ambele dispozitive și le-a comparat, poziționând imaginile rezultate una lângă alta. În imaginea de mai jos, partea stânga a fost realizată cu camera unui iPhone 7, iar partea dreaptă cu aparatul Leica.

test-foto-iphone-7-si-camera-leica

De asemenea, în imaginea de mai jos sunt capturate detaliile:

test-foto-iphone-7-si-camera-leica-1

Noguchi a spus, după test, că iPhone 7 are cea mai bună cameră cu senzor 1/3, nici mai mult, nici mai puțin. Acesta e, în continuare, îndrăgostit de telemetrele camerei Leica M, dar e încântat de calitatea foto pe care o asigură cele mai noi telefoane de pe piață. Adevărul e că diferența dintre cele două fotografii, privite per ansamblu, nu e extrem de mare. În cazul detaliilor, se schimbă puțin lucrurile, dar faptul că o cameră de pe un smartphone se poate compara cu un aparat foto atât de performant ne dovedește, încă o dată, cât de repede avansează tehnologia.