20 sept. 2016 | 07:14

iPhone 7 vs Galaxy Note 7: care este mai rapid

VIDEO ACTUALITATE

iPhone 7 vs Galaxy Note 7 ar putea fi cel mai relevant test pe acest final de an, având în vedere că noile smartphone-urile sunt vârfurile de gamă ale celor mai puternici companii din tech.

Dacă Galaxy Note 7 nu ar fi explodat precum o pungă de popcorn la microunde, ar fi putut fi cel mai important concurent pentru iPhone 7. Respectivul gadget ar fi putut fi dispozitivul care depășea vânzările înregistrate de Apple cu ale sale noi iPhone-uri. Din păcate, situația a devenit atât de dificilă pentru Samsung, încât a devenit ilegal să folosiți un Note 7 în avion. Restricția nu se mai aplică doar la decolare sau aterizare și nici nu se limitează la încărcarea gadgetului.

Trecând însă peste faptul că explodează și că ar fi ideal să nu mai aveți un astfel de dispozitiv în casă, cei de la PhoneBuff au realizat testul de care suntem cu toții curioși. iPhone 7 vs Galaxy Note 7 este testul comparativ de performanță reprodus în clipul de mai sus.

Ca de fiecare dată, când vine vorba de un teste comparativ între două telefoane cu sisteme de operare diferite, cum este cazul iPhone 7 vs Galaxy Note 7, merită să percepeți această comparație cu o anumită reticență. Din alt punct de vedere însă, având în vedere că astfel de teste reproduc scenarii de utilizare obișnuite, s-ar putea să fie mai relevante pentru un utilizator obișnuit decât benchmark-uri sintetice.

iPhone 7 are un SoC proprietar A10 Fusion quad core cu 2GB RAM. Galaxy Note 7 are un Snapdragon 820 cu 4GB RAM. În teorie, Note 7 ar trebui să nu aibă ,,ce să mănânce” din iPhone. În practică, realizarea celor de la Apple este cel puțin spectaculoasă când vine vorba de optimizarea întregului sistem de operare și modului în care aplicațiile sunt închise și repornite.

În testul iPhone 7 vs Galaxy Note 7, Apple a câștigat detașat. Același scenariu de deschis și închis un set stufos de aplicații a fost finalizat de iPhone 7 într-un minut și 14 secunde, în timp ce Note 7 l-a încheiat în 2 minute și 4 secunde. La fiecare rulare a aceluiași test, diferența de viteză a devenit și mai rușinoasă pentru Samsung.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele