13 oct. 2016 | 06:44

iPhone 7 se încarcă rușinos de lent față de competiție

ACTUALITATE
iPhone 7 se încarcă rușinos de lent față de competiție

Spre surprinderea celor care sunt de părere că un telefon mai nou este implicit mai bun, se pare că iPhone 7, cel puțin dintr-un punct de vedere, este mai lent decât iPhone 6S.

Cei de la Anandtech sunt destul de creativi în privința testelor pe care le realizează, iar într-o perioadă în care majoritatea companiilor se mândresc cu diverse tehnologii de încărcare rapidă, era necesar un tabel comparativ precum cel de mai jos. Acesta ne ilustrează cât de lent se încarcă noile smartphone-uri Apple în comparație cu competiția și, mai mult decât atât, cât de avansată este competiția din prisma subiectului mai sus amintit.

Este adevărat că cei de la Apple nu s-au lăudat niciodată în materialele promoționale cu perioade de încărcare sau avansuri semnificative tehnologice pe marginea acestui subiect, dar, în orice caz, este o constatare un pic tristă, dacă nu frustrantă. Este cât se poate de adevărat că cei mai mulți dintre noi trăiesc vieți din ce în ce mai alerte, dar Apple a decis ca iPhone 7 Plus să se încarce în 2,8 ore, în contextul în care, un iPhone 6S Plus ajunge la 100% în 2,56 ore. Un iPhone 7 de 4,7 inci, versiunea standard pe care și-au achiziționat-o cea mai mare parte a utilizatorilor, este cu 20% mai rapidă decât un iPhone 7 Plus, dar tot este mai lentă decât modelul de acum un an. Este vorba de 2,08 ore, în comparație cu 1,94 ore.

Dacă analizăm competiția, care în majoritatea cazurilor are și baterii cu un amperaj mai mare, chiar dacă nu au tot timpul o autonomie mai ridicată decât cea a unui iPhone, situația in care se află noile iPhone-uri este și mai rușioneasă. Pe primul loc se află Meizu Pro 6 cu 1,51 ore. Dacă Meizu nu se află pe primele locuri printr opțiunile voastre când vreți să vă luați un smartphone, merită reținut că Galaxy S7 se mândrește cu exact același timp de încărcare. Galaxy Note 5 duce această valoare până la 1,67 ore, pe când fatidicul Galaxy Note 7 se încarcă în 1,88 ore de la zero la 100%.

iphone-7-charging-time

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele