20 iun. 2016 | 10:00

iOS 10 nu va rezolva cea mai mare problemă a iPhone-urilor

ACTUALITATE
iOS 10 nu va rezolva cea mai mare problemă a iPhone-urilor

După ce săptămâna trecută cei de la Apple ne-au făcut să credem că vom putea dezinstala aplicațiile standard în iOS 10, tocmai am primit confirmarea oficială că nu va fi deloc așa.

Fiecare smartphone, indiferent dacă rulează iOS sau Android, include din fabrică un set stufos de aplicații pe care nu le folosiți niciodată. Pentru că, aproape de fiecare dată, nu le puteți dezinstala, utilizatorii de iOS s-au obișnuit să le bage într-un director pentru a face tot posibilul să uite de existența lor.

La scurt timp după anunțarea iOS 10, săptămâna trecută în cadrul WWDC 2016,  ni s-a confirmat că veți putea dezinstala cea mai mare parte a aplicațiilor din fabrică de pe iDevice-uri. Ca în cazul celorlalte aplicații pe care le-ați fi avut pe smartphone, era suficient să țineți apăsat pe aplicația Bursa, să așteptați până începea să tremure și să apăsați pe X-ul din dreapta sus pentru a o șterge. Cei care vroiau să revină asupra deciziei, puteau redescărca aceleași aplicații din AppStore.

Varianta oficială la această situația a venit din partea directorului Apple – Craig Federighi în cadrul podcastului The Talk Show au lui John Gruber. SVP-ul companiei americane ne-a lămurit că de fapt nu va fi vorba de o ștergere a aplicațiilor în mod real. În schimb, vor fi eliminate datele utilizatorilor asociate acelor aplicații, împreună cu icoanele de pe ecran. Toate fișierele din spate vor continua să fie pe telefon. Ca urmare, dacă aveți ghinionul să folosiți un iPhone cu 8 sau 16GB de spațiu, respectiva experiență de utilizare va continua să fie una frustantă. Nu de alta, dar spațiul eliberat, în această formă propusă de companie, va fi infim spre inexistent.

În încercarea de a calma sufletele celor care s-au entuziasmat degeaba când au aflat detalii despre această funcție, același Federighi a ținut să menționeze că, oricum, acele aplicații nu ocupă foarte mult. Aparent, toate aplicațiile Apple preinstalate ocupă 150MB.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele