07 dec. 2016 | 07:28

Instagram îți permite să dezactivezi comentariile

ACTUALITATE
Instagram îți permite să dezactivezi comentariile

Instagram, ca orice altă rețea socială online, are o problemă majoră cu trolii. Se pare însă că printr-un nou update a devenit mai eficientă în a o remedia.

Deoarece abuzul online poate avea consecințe dezastruoase asupra anumitor persoane care postează conținut pe internet, Instagram face tot posibilul pentru a preveni trolingul. Acest scop nobil include însă o serie de pași mai mici care au început să fie implementați în urmă cu ceva timp, iar prin actualizarea anunțată astăzi, lucrurile vor deveni și mai dificile pentru cei care vor să agreseze virtual.

După ce în urmă cu ceva timp, Instagram a introdus un sistem prin care puteți bloca anumite cuvinte din comentariile care apar la fotografiile voastre, aceeași companie vă permite să dezactivați complet postările pentru fiecare postare nouă pe care o faceți pe platformă. Această funcție se va scunde în spatele unui buton marcat Advanced Settings pe care îl veți vedea la fiecare postare nouă. Acolo, după cum se poate vedea și în captura de mai jos, va exista un switch marcat Turn off Commenting. Merită reținut că în orice moment după ce ați făcut postarea, puteți reveni asupra deciziei, reactivând comentariile. Momentan nu puteți dezactiva comentariile global, pentru toate postările pe care urmează să le realizați pe Instagram, dar sunt mari șanse ca această funcție să fie de asemenea introdusă în viitorul apropiat.

În plus, pentru a vă manifesta aprecierea și suportul pentru un comentariu la o imagine sau clip postat, acum puteți face click pe noul buton ,,inimă” din dreptul fiecărui comentariu. Utilizatorii de conturi private pe Instagram au fost nevoiți din totdeauna să aprobe persoanele care îi pot urmări. Prin update-ul de azi, este foarte ușor să dezactiveze posibilitatea unei persoane de a le vedea postările, fără să folosească block. Respectivii nu vor primi nici un fel de notificare în acest sens.

Acestea reprezintă însă doar o parte dintre schimbările introduse astăzi de Instagram. Dacă nu aveți încă acces la ele, rămâne să așteptați câteva săptămâni finalizarea procesului de propagare.

instagram-fara-comentarii

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele