20 oct. 2016 | 11:25

Instagram îți va ajuta prietenii care au gânduri negre

ACTUALITATE
Instagram îți va ajuta prietenii care au gânduri negre

Instagram introduce o nouă funcție pentru cei 500 de milioane de utilizatori, fiind utilă pentru cei care au probleme de viață.

Începând de acum, dacă descoperiți vreo postare făcută de un prieten, iar imaginea apărută pe contul lui vă ridică suspiciuni cu privire la starea lui mentală, puteți lua atitudine. Aveți posibilitatea să raportați în mod anonim fotografia, iar prietenul vostru va primi un mesaj: ”Cineva a văzut una dintre postările tale și crede că treci printr-o perioadă dificilă. Dacă ai nevoie de susținere, ne-am bucura să te ajutăm”.

Persoana care primește un astfel de mesaj va avea și posibilitatea să acceseze o serie de resurse chiar din interiorul aplicației: un număr de contact pentru o linie telefonică de ajutor, sfaturi, dar și opțiunea de a lua legătura cu un prieten.

Funcțiile oferite de Instagram sunt aproape identice precum cele pe care Facebook le pune deja la dispoziția utilizatorilor. În plus, compania susține că a colaborat cu psihologi, grupuri de susținere și cu oameni cu probleme pentru a crea această listă de resurse.

În comparație cu Facebook, aplicația de share-uit fotografii are o abordare mai directă cu privire la utilizatorii care ar căuta postări legate de sinucidere.

De acum, când un utilizator vrea să folosească un hashtag care trimite către suicid, automutilare sau alte activități ce ar indica o problemă, vor primi mesajul arătat anterior din partea Instagram. Instagram deja blochează o serie de hashtag-uri cu caracter negativ ce se leagă de anorexie, precum #probulimia, #loseweight sau #thinspo, indică digitaltrends.com.

Decizia Instagram vine, probabil, ca un răspuns la faptul că rata sinuciderilor din SUA a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani. Instagram se adresează în special tinerilor, 55% dintre utilizatori având vârste între 18-29 de ani, iar această categorie demografică este cea mai susceptibilă la gânduri și tendințe suicidale.