18 feb. 2016 | 09:07

Windows 10 Mobile mai are puțin până ajunge și pe telefonul tău

ACTUALITATE
Windows 10 Mobile mai are puțin până ajunge și pe telefonul tău

Ca utilizatori de Windows Phone 8.1, ați fost supărați de numeroase ori de către Microsoft cu promisiunile sale deșarte pe marginea Windows 10 Mobile.

Un banal update de firmware, similar ca volum de noutăți cu cele pe care Apple le lansează o dată sau de două ori pe an, a suferit numeroase amânări în momentul în care a trebuit să ne fie servit de către Microsoft.

Totul a început cu lansarea Windows 10 de anul trecut. La momentul respectiv, oficialii companiei americane au afirmat că versiunea pentru mobile a sistemului de operare va sosi nestingherită pe aproape toate smartphone-urile preinstalate cu Windows Phone 8.1 până la finele lui 2015. La ora actuală, nu doar că am depășit jumătatea lunii februarie, dar alte pronosticuri oficiale vizavi de o dată exactă de lansare nici măcar nu au mai fost făcute publice.

Dacă ar fi să ne legâm de cea mai mică frântură de informații dintr-o sursă mai puțin sigură, procesul de propagare al Windows 10 Mobile ar trebui să înceapă pe 29 februarie pentru majoritatea smartphone-urile cu WP8.1 compatibile. Această informație a fost publicată de către oficialii Microsoft Mexico pe pagina oficială de Facebook a companiei ca răspuns la un comentariu. Nici o altă sursă apropiată de subiect nu a confirmat sau infirmat această nouă dată ajunsă online.

În altă ordine de idei, de ceva timp, nu trece nici o lună fără speculații legate de sosirea Windows 10 Mobile. În ianuarie, mai mulți operatori de telefonie au fost de părere că atunci ar fi trebuit să fie anunțat oficial. Evident, respectiva lansare nu s-a mai produs.

Singurul lucru necunoscut acum este că nu mai știm exact ce aparate vor trece în cel mai facil mod cu putință la Windows 10 Mobile și care vor refuza update-ul din probleme de compatibilitate. În orice caz, dacă nu mai aveți răbdare, am creat un tutorial prin intermediul căruia vă puteți upgrada de pe acum terminalul la Windows 10 Mobile, fie și o variantă Technical Preview.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele