18 mart. 2016 | 06:50

În sfârșit, vă puteți trece telefonul la Windows 10 Mobile

ACTUALITATE
În sfârșit, vă puteți trece telefonul la Windows 10 Mobile

Dacă am mai fi așteptat câteva săptămâni, Windows 10 Mobile ar fi câștigat statut de himeră, având în vedere că toată lumea a auzit de el, dar acesta nu apărea de nicăieri.

În preajma lansării Windows 10, cei de la Microsoft au detaliat cu surle și trâmbiție și versiunea de mobile a aceluiași sistem de operare. Mai mult decât atât, au promis că va sosi sub formă de update gratuit pentru toți utilizatorii de terminale care rulează acum Windows Phone 8.1. La momentul respectiv, perspectivele erau optimiste. După o perioadă de aproape un an de amânări și întârzieri nefondate, nimeni nu mai credea însă că oficialii gigantului din Redmond se vor mai ține vreodată de promisiune. Cota de piață a gadgeturilor portabile cu Windows Phone 8 și Windows 10 Mobile, aflată în câdere liberă, cu siguranță nu a ajutat.

Tocmai s-a întâmplat o minune. După ce Microsoft nu a reușit să respecte promisiunea de a aduce Windows 10 Mobile utilizatorilor în luna decemrbie 2015, au existat speculații cum că s-ar întâmpla același lucru în martie anul acesta. Din păcate, numărul restricțiilor este semnificativ.

Inițial, s-a crezut că toate aparatele care rulează WP8.1 pot face această tranziție fără nici un fel de probleme, dar nu este deloc așa. Până și între numărul celor pot fi înscrise în programul Windows 10 Mobile Insider Preview Program și numărul celor ce sunt actualizabile astăzi, discrepanța este majoră. Practic, vorbim exclusiv de Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 cu 1GB RAM, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 și Lumia 930. Din punctul meu de vedere, cei mai interesanți absenți din listă sunt Lumia 920 și Lumia 925, niște gadgeturi cu specificații de vârf  la momentul lansării, care acum se pare că au intrat în neființă.

Windows 10 Mobile, pe lângă un set stufos de modificări estetice, vine cu parametri suplimentari de securitate incluși în Windows Hello, Continuum și o versiune mult mai deșteaptă de Cortana. Pentru a afla acum sau pe viitor dacă smartphone-ul vostru este pregătit pentru update, cel mai bine ar fi să vă instalați Windwos Upgrade Advisor din Windows Store.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele