11 mai 2016 | 07:28

Impossible Project lansează camera ”Polaroid” pentru noua generație

ACTUALITATE
Impossible Project lansează camera ”Polaroid” pentru noua generație


Fanii experienței aferente utilizării unei camere Polaroid, pot acum să achiziționeze prima cameră foto cu film instant de la Impossible Project pentru a recrea experiența.

Deși eforturile celor de la The Impossible Project de a comercializa filme instant pentru camerele Polaroid clasice părea un proiect de pasiune, dacă prima lor cameră va deveni un succes de masă, s-ar putea să câștige și bani. În principiu, este foarte puțin probabil acest lucru, dar nu imposibil, mai ales că această creație vine la pachet cu o serie foarte interesantă de funcții pe care nu le vedeți decât pe camerele foto digitale moderne.

Intitulată Impossible Project I-1, camera are un preț de 299 de dolari, un pic cam piperat având în vedere că vorbim de un model analogic. În orice caz, pasionații vremurilor în care Polaroid era la modă au toate motivele să facă un upgrade. Impossible Project a apărut în 2008, când noua companie a achiziționat o parte dintre echipamentele folosite într-una dintre fabricile Polaroid, când compania intrase în faliment.

Noua cameră I-1 funcționează atât în tandem cu o nouă serie de filme intitulate I-type, disponibile în alb-negru sau color, cât și cu filmele 600. Designul triunghiular adoptat nu este unul foarte comun, dar reușește să ne aducă aminte de un Polaroid. În plus, inelul de LED-uri din jurul obiectivului va sta cu siguranță la baza unor cadre luminate uniform.

În cazul în care veți folosi Impossible Project I-1 fără un telefon în preajmă, experiența utilizării ar trebui să fie destul de similară cu cea a unui aparat analog clasic. Posesorii de iPhone însă, prin intermediul unei aplicații dedicate, pot debloca o serie de parametri, precum ajustarea diafragmei și a timpului de expunere, iar expunerile duble reprezintă de asemenea o posibilitate. Nu se știe dacă vom vedea vreodată și o aplicație de Android. Tot acum au fost lansate noi filme pentru toate camerele clasice Polaroid care se developează de două ori mai repede.impossible project polaroid film

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele