03 mai 2016 | 18:02

Imaginea care ar confirma prezența unui jack audio pe iPhone 7

ACTUALITATE
Imaginea care ar confirma prezența unui jack audio pe iPhone 7

O imagine apărută de curând pe internet ar putea confirma prezența unui jack audio pe iPhone 7.

În trecut, se zvonea că Apple ar lucra la o pereche de căști EarPods, dotate cu un conector Lightning, același folosit pe iPhone-urile de la 5 în sus pentru încărcare și transferul de date. Astfel, cei care ar dori să-și folosească în continuare căștile cu mufă jack ar fi fost obligați să cumpere un adaptor special. Zvonul, însă, pare a fi contrazis de o imagine care a apărut de curând pe internet.

iPhone 7

În condițiile în care majoritatea leak-urilor apărute până acum au afișat un telefon fără jack audio, aceasta este cu atât mai interesantă. După cum probabil v-ați dat seama deja, aceasta afișează circuitele din interiorul telefonului. În mod interesant, după cum scrie și site-ul Phonearena, imaginea confirmă prezența modului care ar include și jack-ul audio.

Din păcate, însă, nu putem fi siguri de veridicitatea informațiilor. Mai este mult timp până la lansarea următorului iPhone, iar multe lucruri se pot schimba. În cazul în care Apple decide, până la urmă, să elimine jack-ul audio, motivul ar fi unul relativ simplu: crearea unor terminale mai subțiri. În același timp, însă, asta ar putea însemna că gigantul din Cupertino nu are avea de gând să includă o baterie mai mare.

Chiar și Intel se numără printre companiile care ar vrea să elimine în curând jack-ul audio de pe dispozitive. Compania ar fi încheiat deja un parteneriat cu chinezii de la LeEco și promovează avantajele pe care le-ar putea oferi portul USB Type C în cazul în care ar înlocui jack-ul audio. Chinezii au lansat în urmă cu ceva vreme un număr de telefoane care nu beneficiază de jack. Astfel, utilizatorii care vor să conecteze o pereche de căști vor fi nevoiți să folosească același port care este folosit pentru reîncărcare și transfer de date.