02 sept. 2016 | 07:20

IFA 2016: Withings Steel HR e un ceas clasic cu abilități smart

ACTUALITATE
IFA 2016: Withings Steel HR e un ceas clasic cu abilități smart

Încercând să se adapteze la nevoia utilizatorilor de ceasuri inteligente cu un design clasic, Withings, acum o companie Nokia, tocmai a lansat Withings Steel HR.

Cei de la Withings, deși au participat activ la lansarea primului val de smartwatch-uri, au încercat să facă o treabă foarte bună în a pune accent pe un design atrăgător, similar cu cel al unui ceas obișnuit. Din păcate, respectiva practică s-a reflectat într-un minus semnificativ de funcționalitate în comparație cu produsele concurenței. În încercarea de a mai echilibra un pic balanța, fără un compromis semnificativ pe partea de autonomie, la IFA 2016 a fost anunțat Withings Steel HR.

Ilustrat în imaginea de mai sus, noul ceas al companiei deținută de Nokia menține influențele designului clasic francez, dar le combină cu câteva particularități de actualitate. Pe lângă cadranul de oțel inoxidabil, dincolo de sticlă se ascunde un mic display capabil să afișeze cele mai importante detalii preluate de la smartphone combinate cu ritmul cardiac. În altă ordine de idei, acesta este primul ceas cu monitorizare permanentă a ritmului cardiac creat de Withings, pe timp de zi și de noapte, de aici și abrevierea HR în denumirea produsului.

În continuare, în centrul atenției, se află un cadran analogic pe care îl vedeți la majoritatea ceasurilor de mână. Notificările de pe mobil și detaliile despre stilul vostru de viață activ sunt afișate în tim real pe ecran circular de aproximativ un centimetru amplasat în jumătatea superioară a gadgetului. Jumătatea inferioară găzduiește un al doilea cadran analogic pe care puteți vedea în procente cât de eficienți ați fost în atingerea scopului zilnic de efort efectuat.

În funcție de preferințe și de dimensiunea mâinii, puteți achiziționa noul ceas cu un diametru de 36 sau 40 mm și vă puteți orienta către brățări cu lățimea de 18 sau 20 mm. Majoritatea parametrilor de funcționare ai ceasului îi ajustați prin aplicația Withing Health Mate pentru iOS și Android. Ceasul Withings Steel HR în varianta de 36mm costă 180 de dolari pe alb sau negru, în timp ce, pentru 20 de dolari în plus, puteți pune mâna pe Steel HR de 40mm.

Playtech se află la IFA 2016 și vă aduce cele mai interesante informații despre lansările de acolo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele