22 aug. 2016 | 11:00

id Software: Creatorii Doom, Wolfenstein și Quake au intrat în Cartea Recordurilor

ACTUALITATE
id Software: Creatorii Doom, Wolfenstein și Quake au intrat în Cartea Recordurilor

Piatra de temelie a jocurilor de tip FPS a fost pusă în urmă cu aproape 25 de ani de către id Software, creatorii Doom, Wolfenstein sau Quake, iar cei de la Guiness i-au trecut în Cartea Recordurilor pentru performanța lor.

Deși s-ar putea să nu știți numele unui număr semnificativ de dezvoltatori de jocuri, dacă ați fost la un moment dat gameri, id Software sigur va rămas în minte. Eforturile respectivei companii au fost unele remarcabile și, în urmă cu câteva decenii, poate chiar revoluționare. În definitiv, până la Wolfenstein, nici nu exista ideea de First Person Shooter. Quake v-a obligat să vă îmbunătățiți reflexele într-un ritm foarte alert, iar Doom, chiar și prin primele iterații, reușea să vă sperie într-un mod destul de credibil.

Partea cea mai interesantă a întregii ecuații este că id Software continuă să existe și să se afle la baza dezvoltării de noi titluri cu o grafică impresionantă. De fapt, exact nivelul de efort investit de id Software în aceste titluri este motivul pentru care a ajuns în cartea recordurilor, Guiness World Records.

În cadrul aceluiași eveniment, trei diplome Guiness au fost primite de către Tim Willits, directorul studioului id Software. Recordurile înregistrate de compania americană sunt: dezvoltatorul de FPS-uri cu cea mai mare vechime, Wolfenstein – seria de FPS-uri cu cea mai lungă durată, QuakeCon – cea mai veche competiție de eSports. ,,Aceasta este o onoare foarte mare. Sunt umil în fața moștenirii studioului nostru și a impactului pe care id Software l-a avut asupra industriei de jocuri video. Aș vrea de asemenea să menționez că acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul perpetuu al fanilor noștri.

,,Să lucrez la first person shootere pentru 24 de ani a fost foarte incitant, dar și o provocare.” Între timp, studioul lucrează intens la Quake Champions, un titlu ce va fi probabil lansat cândva în 2017, dacă nu chiar 2018.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele