18 oct. 2016 | 18:18

Hurricane este prima boxă cu inteligență artificială SoundHound

ACTUALITATE
Hurricane este prima boxă cu inteligență artificială SoundHound

Dacă lansarea și succesul Amazon Echo ne-au învățat ceva, este că boxele cu un asistent virtual în interior au potențialul de a fi un succes de masă. Din acest motiv, Boombotix și SoundHound au început un proiect pe Kickstarter.

Cu sau fără voia noastră, inteligența artificială va juca un rol din ce în ce mai important în viața noastră, iar asistenți virtuali interconectați își vor găsi loc într-o varietate foarte mare de dispozitive. La modă, acum, sunt boxele cu asistenți virtuali, iar trendul a început cu prima boxă Amazon Echo.

Dotată cu Alexa, respectiva boxă a fost o creație unică din foarte multe puncte de vedere. Cu toate că avem cu toții un asistent virtual pe telefon, pe care îl ignorăm de cele mai multe ori pentru că nu știe limba română, după Echo, Google a decis să-și arunce și ea mănușa în ring în acest domeniu inovativ. Ca urmare, a anunțat alternativa sa intitulată Google Home. Există și câteva zvonuri conform cărora Apple ar face un gest similar prin aducerea pe piață a unei boxe, poate un Beats Pill, cu Siri. Respectiva informați nu a fost până acum confirmată.

Până când alți jucători importanți din domeniul audio, vor merge pe cea AI, se pare că alți vor fi reușit să facă de mult timp valuri. Un astfel de exemplu vine sub forma unui proiect care momentan caută finanțare pe Kickstarter.  Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta poartă numele de Hurricane și este o colaborare între SoundHound și Boombotix. Asistentul virtual SoundHound a evoluat semnificativ în ultimii ani dintr-o aplicație de recunoscut muzică, iar prin prezența sa pe această boxă, s-ar putea să intre și mai bine în mentalul colectiv.

Diferența dintre Echo și creația Boombotix pare a fi publicul țintă. Hurricane pune totuși accent pe redarea de muzică pornind de la preferințele utilizatorilor. Ilustrat ca fiind un DJ inteligent, în principiu, această boxă va încerca să vă pună doar muzică ce s-ar putea să încânte. În privința performanței audio, Hurricane va avea două drivere full-range de câte 5 wați și 2 inci în diametru. Setul va fi completat de două tweetere de 3 wați și 33 milimetri împreună cu un subwoofer de 10 wați.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele