19 oct. 2016 | 09:34

Huawei introduce pe piață un procesor de ultimă generație

ACTUALITATE
Huawei introduce pe piață un procesor de ultimă generație

Huawei a dezvăluit oficial un procesor care va fi, cu siguranță, parte din noul flagship al companiei, ce urmează să fie anunțat în noiembrie.

Procesorul Kirin 960 este noua vedetă a diviziei de hardware de la Huawei și se bazează pe patru nuclee din cea mai nouă gamă Cortex-A73 de la ARM. Asta nu e tot, însă: cele patru nuclee principale sunt susținute și de procesoare de putere mai mică, din gama A-53.

Kirin 960 se bazează pe tehnologia 16nm pentru procesor și este primul care aduce în design noua placă video de la ARM, Mali-G71 MP8 GPU. Această placă video oferă grafică mai bună și performanțe mai ridicate în sesiunile de joc.

La conferința de presă organizată de Huawei, noul procesor a fost testat în paralel cu un Iphone 7 Plus și cu un Samsung Galaxy Note 7, pentru a demonstra viteza acestuia. Dintre cele mai populare 14 aplicații folosite în china, 13 s-au deschis cel mai repede pe telefonul cu procesorul Kirin 960, arată androidcentral.com.

Cifrele de la Huawei arată că procesorul A10 de la Apple este, în continuare, lider la capitolul performanță pe un singur nucleu. Cu toate acestea, Kirin 960 depășește atât cele mai noi telefoane iPhone, cât și pe cele bazate pe Android, în testele efectuate pe mai multe nucleee.

Noua placă video Mali-G71 este cu 180% mai rapidă decât cele din generația anterioară, Mali-T880, fiind apropiată de performanța iPhone-ului. Aceeași placă video ar putea fi parte din Galaxy S8, dacă este să ne luăm după zvonurile apărute în online.

Încă nu au fost anunțate telefoane marca Huawei care să beneficieze de noul procesor, dar testele făcute live de companie la conferința de presă oferă informații suficiente despre experiența de utilizare. Este foarte probabil ca viitorul Mate 9 de la Huawei să fie primul telefon din gama lor care să vină cu Kirin 960.