27 iul. 2016 | 10:00

Huawei devine o amenințare și mai mare pentru Apple și Samsung

ACTUALITATE
Huawei devine o amenințare și mai mare pentru Apple și Samsung

Este din nou momentul în care marile companii publică rezultatele financiare pe trimestrul fiscal anterior, iar Huawei are foarte multe motive de mândrie.

În contextul în care majoritatea producătorilor de telefoane, inclusiv Apple și Samsung, nu reușesc să mai motiveze utilizatorii să facă upgrade-uri constante, este și mai surprinzătoare performanța celor de la Huawei. Aceștia au înregistat o crește de 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe prima jumătate a anului au înregistrat încasări de 36,6 miliarde de dolari. Anul trecut, față de 2014, creșterea fusese de 30%, deci încasările cresc într-un ritm din ce în ce mai accelerat. Mai mult decât atât, pe viitor, oficialii companiei sunt optimiști că ritmul se va menține.

Pentru întregul an 2016, pronosticul este de încasări în jurul cifrei de 75 miliarde. În principiu, Huawei își desfășoară activitatea pe foarte multe fronturi, dar cea mai mare parte a performanței sale financiare este generată de telefoane. În contextul în care există dispozitive pentru fiecare segment de piață, cei de la Gartner au aproximat o creștere până la 8,3% din piața globală de telefoane deținută la ora actuală de Huawei, în creștere de la 5,4% în aceeași perioadă din 2015. Aceste valori numerice nu sunt foarte importante în sine, dar prin intermediul lor, Huawei a atins poziția a treia global pe piața de telefoane, după Apple cu 15% și Samsung cu 23%.

Pe lângă telefoane, Huawei va încerca în viitorul american să facă investiții importante în diviziile sale de echipamente de rețelistică și de servicii profesionale. Nu de alta, dar acestea vin la pachet cu cote mai mari de profit per investiție, iar costurile de mentenanță vin tot în buzunarul companiei chinezești. Statistic, Huawei este una dintre cele mai importante și puternice companii din segmentul telecomunicațiilor, performanță atinsă după ce a instalat aproximativ 50% dintre toate rețelele LTE de pe mapamond. Momentan, procentul de profit față de încasări este de 12% în scădere de la 18%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele