13 oct. 2016 | 12:43

HTC și HP oferă un pachet complet pentru realitatea virtuală

ACTUALITATE
HTC și HP oferă un pachet complet pentru realitatea virtuală

În continuare, prețurile asociate echipamentelor de realitate virtuală sunt semnificative, dar acest parteneriat dintre HTC și HP s-ar putea să faciliteze un pic adopția.

Atât HTC Vive, cât și Oculus Rift oferă o experiență de realitate virtuală demnă de laudă. Din păcate, prețul de aproximativ 800 de dolari pentru fiecare dintre ele nu este unul foarte permisiv. Mai mult decât atât, mai aveți nevoie și de un sistem cu o configurație hardware peste medie pentru a avea numărul de cadre pe secundă necesare unei experiențe fără cusur.

Din fericire, dacă vom vedea mai multe parteneriate precum cel dintre HTC și HP, tot mai mulți internauți vor considera că se justifică investiția în acest domeniu. În definitiv, oricum ai nevoie de un upgrade la computer pentru a profita de VR, așa că mi se pare ciudat că a durat atât de mult până când două companii de renume să lanseze un astfel de pachet all-in-one.

Rezultatul este o combinație cu câteva sute de dolari mai ieftină decât dacă ați cumpăra aceleași produse separat. Din start, vorbim de un kit pentru realitate virtuală HTC Vive, care unii consideră că ar oferi o experiență mai realistă și mai plăcută decât Oculus Rift. A doua parte a ecuației est eun desktop HP Envy 750-415VHR, cu o configurație care la prima vedere v-ar putea duce, separat, până pe la 1000 de dolari. Împreună cu headsetul de 800 de dolari, prețul întregului pachet este însă de doar 1500 de dolari.

Deși există numeroase opțiuni de upgrade pentru PC-ul în cauză, în bugetul de 1500 de dolari mai sus menționat, HP Envy 750-415VHR include 8GB RAM, un SSD de 128GB, un hard disk de 1TB și o placă video Radeon RX 480. O tastatură și un mouse sunt de asemenea incluse, dar dacă vreți și o experiență clasică de utilizare a unui PC, pe lângă VR, vă mai trebuie un monitor. În plus, mai aveți parte de două jocuri – theBlue: Encounter și The Lab.

Conform declarațiilor oficiale pe marginea subiectul, HTC va vinde acest set pentru realitate virtuală în preajma sărbătorilor de Crăciun. Deci mai aveți de așteptat câteva ore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele