10 mai 2016 | 13:17

HTC se pregătește să stingă becul și anunță încasări dezastruoase

ACTUALITATE
HTC se pregătește să stingă becul și anunță încasări dezastruoase

Dacă mai aveți vreo fărâmă de încredere în revenirea pe linia de plutire a HTC, vă puteți lua gândul de la respectivul scenariu. 

Se fac deja câțiva ani de când HTC înregistrează pierderi financiare semnificative și, cu toate că a încercat în numeroase rânduri să reinventeze roata și să atragă atenția publicului larg, eforturile au fost în zadar. Conform rezultatelor financiare publicate zilele trecute, oficialii companiei taiwaneze au anunțat al patrulea trimestru fiscal cu pierderi. Din păcate, acestea sunt mult mai dureroase decât de obicei.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2016 au fost anunțate pierderi de 148 de milioane de dolari. Față de aceeași perioadă a lui 2015, încasările au scăzut cu procentul fabulos de 64%.

În altă ordine de idei, merită reținut că performanța recent anunțatului HTC 10 nu este inclusă în aceste valori financiare deoarece a fost anunțat mult prea tărziu. Noul smartphone a fost primit cu review-uri pozitive și entuziasm din partea membrilor presei de specialitate, dar este greu de spus dacă va reuși să încline vreun pic balanța în favoarea HTC. Un lucru este sigur, cel puțin în China, vânzările de HTC 10 nu au reprezentat un motiv de bucurie.

Același statut incert îl are și kitul de realitate virtuală HTC Vive în privința impactului asupra încasărilor HTC. Datorită setului de tehnologii inovative integrate și a colaborării cu Steam, mulți preferă Vive în defavoarea Oculus Rift. Din păcate, piața de VR este încă la început și nimeni nu știe exact cât de mare este numărul celor care sunt dispuși să investească aproximativ 800 de dolari într-un gadget de primă generație, la care se mai adaugă aproximativ 1000 de dolari pentru un PC performant.

Chialin Chang – Chief Financial Officer la HTC, în pofida rezultatelor dezamăgitoare, nu s-a arătat foarte afectat de situație, afirmând că în trimestrele următoare va restabiliza compania prin scăderea cheltuielilor operaționale, restructurări de personal și vânzări de proprietăți și terenuri. La capitolul pronosticuri, Chang este de părere că va ajunge la zero cu profitul în trimestrul trei al acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele