30 aug. 2016 | 17:28

HTC se pregătește să lanseze o nouă versiune a modelului A9

ACTUALITATE
HTC se pregătește să lanseze o nouă versiune a modelului A9

Taiwanezii ar putea lansa o nouă ediție a modelului HTC One A9.

Încercând să revină pe linia de plutire, după o lungă perioadă în care problemele companiei au devenit evidente pentru toți, HTC a anunțat modelul One A9 la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. Terminalul a fost disponibil în SUA începând cu prima săptămână din noiembrie, la prețul de 400 de dolari. Prețul pentru Europa, însă, a fost unul mult mai mare, One A9 fiind listat cu un preț echivalent cu 665 de dolari în Marea Britanie.

Unul dintre primele lucruri pe care oamenii le-au observat în legătură cu HTC One A9 a fost asemănarea cu ultimele iPhone-uri. Oarecum, plângerile au fost îndreptățite, dar nu în totalitate. HTC One A9 semăna, într-adevăr, cu iPhone 6, dar mai mult în fotografii, decât ”în mână”. Din păcate, dispozitivul nu a reprezentat un succes considerabil, iar acum, HTC nu se află într-o situație mult mai bună din punct de vedere financiar.

În ciuda acestui lucru, taiwanezii se pare că pregătesc un succesor al modelului One A9, pe care l-am putea vedea pentru prima oară la IFA în acest an. Dar în condițiile în care unii încă mai consideră că One A9 este o clonă, probabil că denumirea One A9s (aleasă pentru următorul model) nu este una dintre cele mai inspirate. Mai mult decât atât, camera principală ar fost mutată în partea din stânga sus, astfel că terminalul se aseamănă și mai mult cu un telefon Apple.

HTC One A9s

Prima imagine cu presupusul telefon a fost furnizată celor de la VentureBeat, care menționează că, din punct de vedere al designului, nu există mari diferențe între el și predecesorul său. În locul unui SoC Snapdragon din seria 800, actualul HTC One A9 folosește un octa-core Snapdragon 617 cu patru nuclee tactate la 1,5 GHz și alte patru tactate la 1,2 GHz. Lista de specificații include și 3GB RAM, și 16 sau 32GB memorie internă, în funcție de versiunea aleasă. Suportă extinderea memorie interne cu un microSD de până la 2TB. Are un senzor de amprentă ascuns sub ecran, acumulatorul intern este de 2150 mAh, iar display-ul de 5 inci suportă o rezoluție Full HD.