13 apr. 2016 | 07:06

HTC Boost+ e o aplicație utilă pentru toți posesorii de Android

ACTUALITATE
HTC Boost+ e o aplicație utilă pentru toți posesorii de Android

Începând cu 14 aprilie, în doar câteva zile, veți putea descărca din Google Play aplicația HTC Boost+ menită să vă facă telefonul cu Android mai sprinten.

Există multe aplicații care se mândresc cu un grad sporit de eficiență când vine vorba transformarea telefonului vostru cu Android într-o rachetă, dar HTC Boost+ face mult mai mult decât curățenie pe smartphone.

În cadrul aceluiași eveniment în care a fost anunțat noul HTC 10, compania taiwaneză a anunțat un progrămel destinat tuturor utilizatorilor de Android, indiferent de producător. Intitulată HTC Boost+, respectiva aplicație este promovoată ca fiind capabilă să vă ,,optimizeze, curățe și fortifice” aparatul cu o intervenție minimă din partea utilizatorului. Cu alte cuvinte, o singură atingere este suficientă pentru a elimina fișiere inutile, cache, programe de instalare folosite și diverse reclame. Un buton in-app marcat smart boost este menit să sporească gradul de performanță al terminalului vostru prin eliberarea memoriei RAM. În teorie, performanța unor astfel de utilitare este foarte relativă, iar dacă nu sunt testate, este greu de aproximat dacă, în mod autentic, sunt cu adevărat benefice.

Trecând însă pe funcțiile evidente ale HTC Boost+, utilitarul mai oferă câteva particularități interesante dedicate amatorilor de spațiu liber și securitate sporită. Dacă aveți tendința de a instala și testa aplicații în mod regulat, vă veți bucura să aflați că Boost+ vă notifică în momentul în care vede că a trecut foarte mult timp de când nu ați mai folosit o aplicație. Respectiva notificare ar trebui să funcționeze ca un avertisment că ar trebui să ștergeți programele inutile. O funcție similară a fost introdusă nativ pe smartphone-ul Nextbit Robin, dar respectivul aparat se ocupă și de mutarea în cloud a programelor neutilizate.

Ultima funcție oferită de HTC Boost+ vă permite să vă securizați cu parolă sau amprentă accesul în anumite aplicații. Utilă mai ales dacă lucrați într-o companie, această particularitate este ideală și dacă vreți să nu vă intre cineva pe Facebook sau WhatsApp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele