22 feb. 2016 | 07:15

HP Elite X3 e telefonul care se transformă în laptop dacă ai nevoie

ACTUALITATE
HP Elite X3 e telefonul care se transformă în laptop dacă ai nevoie

S-a anunțat de mult timp decesul Windows 10 Mobile și Windows Phone, dar HP Elite X3 s-ar putea să vă convingă să mai dați o șansă platformei.

Nu există multe motive pentru care să vă entuziasmați în legătură cu platforma Windows 10 Mobile, dar dacă vor mai apărea în viitorul apropiat telefoane precum HP Elite X3, viitorul sună bine.

După câteva săptămâni de zvonuri legate de acest aparat, în cadrul Mobile World Congress 2016, Hewlett Packard și-a anunțat primul smartphone după o pauză de mai bine de doi ani. Ilustrat în imaginea de mai sus, este vizibil că HP încearcă să creeze un întreg ecosistem de business în jurul noului HP Elite X3. Nu de alta, dar având în vedere configurația hardware de top a gadgetului, ar fi păcat să nu profitați de un amalgam de funcții atrăgătoare.

,,HP Elite X3 este primul dispozitiv mobil construit pentru business capabil să livreze o experiență fluentă ca phablet, laptop sau desktop într-un singur produs.” Astfel sună marketingul celor de la HP menit să anunțe compatibilitatea terminalului cu Microsoft Continuum, funcția din Windows 10 ce vă permite, prin intermediul unui dock sau al unui singur cablu să vă folosiți un telefon compatibil ca PC.

În ceea ce privește configurația hardware, HP Elite X3 este construit în jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 820 cu 4GB LPDDR3 și un spațiu de stocare de 64GB. Cea mai importantă componentă a unui telefon, ecranul în cazul HP Elite X3 este un Quad HD de 5,96 inci. Nu lipsește suportul pentru două SIM-uri, completat de un set complex de funcții specifice mediului enterprise.

Opțional, pe lângă telefonul efectiv, puteți investi în două gadgeturi menite să-i extindă funcționalitatea, Mobile Extender și Desk Dock. Mobile Extender vă permite să vă folosiți smartphone-ul ca laptop, cu un ecran HD de 12,5 inci, o baterie de 48Whrși o tastatură fizică. În acest mod de lucru, toate informațiile și documentele vor rămâne exclusiv pe telefon. Desk Dock este un dock cu un DisplayPort pentru un monitor de mari dimensiuni, două porturi USB-A și USB-C, plus un port Ethernet.

Prețul pentru HP Elite X3 nu a fost făcut public, dar va fi disponibil începând cu această vară.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele