22 nov. 2016 | 16:59

Honor 8, prezentat oficial în România: design premium și preț foarte bun

ACTUALITATE
Honor 8, prezentat oficial în România: design premium și preț foarte bun

Honor 8 este cel mai nou dispozitiv din gama Honor, un sub-brand al Huawei dedicat tinerilor. Smartphone-ul a fost prezentat oficial în România și, la prima impresie, pare a fi un dispozitiv demn de a fi luat în considerare. 

Honor 8 este un telefon mid-range premium care iese în evidență atât prin design, cât și prin specificații. Cu un display de 5,2 inch, smartphone-ul are o carcasă din sticlă și metal, plăcut din punct de vedere vizual, dar și tactil. Ca aspect general seamănă destul de mult cu Samsung Galaxy S7 și pare bine închegat.

Sub carcasă se ascund un procesor HiSillicon Kirin 950 și o memorie RAM de 4GB, o configurație mai puternică decât cea de pe Huawei P9. Apropo de Huawei P9, merită menționat faptul că și modelul Honor 8  are cameră principală dublă, de 12MP, și oferă aceleași funcționalități cu modelul realizat în colaborare cu Leica. Mai exact, unul dintre senzori este alb-negru, iar fiecare fotografie ar trebui să ofere detalii mai bune mulțumită lui. În plus, Honor 8 știe și să refocalizeze după ce a fost făcută o poză.

Camera frontală de 8MP e optimizată și pentru condiții de luminozitate scăzută, pentru selfie-uri mai bune noaptea.

Mai merită menționat și senzorul de amprentă 3D, care ar trebui să fie mai rapid și mai sigur decât altele pe care le găsim pe smartphone-uri.

Pe lângă toate acestea, smartphone-ul permite încărcarea super-rapidă, de la 0% la 47% în doar 30 de minute.

Bateria este de 3.000 mAh, iar Honor 8 vine și cu încărcare rapidă. Cu o încărcare de doar 10 minute, telefonul poate fi utilizat până la 2 ore, interval potrivit pentru situațiile de urgență, sau timp de 6 ore, dacă utilizatorii se rezumă la ascultarea de muzică offline.

Prețul este de 1.899 lei (1.799 la reducere), pentru versiunea cu 32GB spațiu de stocare, și de 1.999 de lei, pentru versiunea cu 64GB.