26 nov. 2016 | 12:00

Efecte speciale profesionale oferite gratuit youtuberilor de HitFilm Pro

VIDEO ACTUALITATE

Clipurile de pe YouTube ale creatorilor independenți arată din ce în ce mai bine, iar prin intermediul noii suite software HitFilm Pro 2017 vor ajunge să integreze și efecte speciale care să te lase cu gura căscată.

Generația YouTube este pe val la ora actuală și foarte multe persoane tinere, din diverse colțuri ale lumii, inclusiv România, ajung să se descurce financiar doar din clipuri mai scurte sau mai lungi postate pe serviciul online al Google. Succesul respectivelor clipuri nu se datorează însă doar unor camere de calitate, ci și abilităților de editare video sau aplicațiilor folosite pentru respectivul proces.

Deși puteți folosi foarte multe aplicații în acest scop care sunt deja pe piață de mulți ani, o companie britanică intitulată FXHome se mândrește cu faptul că realizează software dedicat exact pentru acești creatori de conținut online. Din această categorie, de exemplu, face parte HitFilm Express, un software gratuit pentru Windows și Mac care a ajuns deja să fie folosit de 750.000 de utilizatori.

De această dată însă, vorbim de HitFilm Pro 2017, cea mai nouă variantă a soluției contra cost oferită de FXHome care încearcă să facă o treabă cât se poate de bună pentru a-și justifica prețul de 350 de dolari per licență sau 190 de dolari sub formă de upgrade de la o versiune anterioară.

Cea mai recentă versiune de HitFilm include o serie de noutăți interesante, dar cele mai importante se referă la suportul pentru conținut video la 360 de grade și 8K. Formatele video generate de majoritatea camerelor de acțiune, indiferent de rezoluție, sunt de asemenea suportate. În plus, aveți peste 500 de efecte vizuale ușor de implementat în creațiile voastre. Sincronizarea unor înregistrări audio de calitate cu conținut video este complet automatizată acum, pentru a vă ajuta să micșorați pe cât posibil timpul de editare.

La bază, HitFilm a fost creat de fani Star Wars pentru fani Star Wars, ca urmare, pe lângă o serie de funcții avansate pe care vă așteptați să le găsiți într-o suită profesională de editare video, găsiți și câteva efecte speciale desprinse din franciza creată de George Lucas. Atrăgătorul efect al săbiilor Lightsaber poate fi aplicat acum până și pe text. Pentru mai multe detalii despre ce are de oferit HitFilm Pro 2017, vizionați clipul de mai sus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele