08 ian. 2016 | 19:37

Guardians of the Galaxy Vol. 2 va fi filmat cu o cameră digitală 8K

ACTUALITATE
Guardians of the Galaxy Vol. 2 va fi filmat cu o cameră digitală 8K

Cum rezoluțiile 8K sunt împinse de la spate cu disperare de o industrie care nu înghite stagnarea constantă a pieței, noul film de la Marvel, Guardians of the Galaxy Vol. 2, va fi filmat în rezoluții 8K mulțumită camerei RED Dragon cu senzor 8K full-frame.

Ce e interesant, e că anunțul utilizării acestei camere extrem de avansate pentru noul film Guardians of the Galaxy a venit după ce Hateful Eight al lui Tarantino a ieșit din cinematografe în America după ce a pornit o intensă campanie mediatică de a promova filmul pe celuloid în format Ultra-Panavision 70 așa cum erau filmele clasice ale anilor ’50.

Influența campaniei lui Tarantino a ajuns la urchile multor fani Marvel care s-au plâns lui James Gunn pe Facebook de alegerea făcută în a merge mai departe pe digital în format 8K. Văzând agitația de pe rețeaua de socializare acesta a încercat în mod public să-și justifice părerea AICI. Justificarea acestui e bazată pe faptul că regizori precum Tarantino folosesc vechile formate mai mult din nostalgie pentru trecut decât dorința de a inova, acesta adăugând că ”eu sunt interesat să aduc în film un nou tip de magie ce va putea fi gustată și în viitor. Oare ce altceva își vor aminti cu drag copii de azi?”

Unele motive din spatele alegerii făcute sunt faptul că stocarea de efecte speciale și alte elemente digitale se face mult mai ușor pe format digital decât pe film. În plus, stilul său de filmare este mai potrivit cu o cameră digitală de vreme ce dorește să tragă duble extrem de lungi, pe care filmul pur și simplu nu le poate susține cu pelicule limitate la 11 minute.

Părerea mea este că din punctul de vedere al ușurinței utilizării unei camere digitale, aceasta are un avantaj clar în fața uneia de film, însă dacă stăpânești la perfecție scenariul și aspectul general al filmelor tale, filmul poate oferi o cromatică deosebită ce a făcut carieră un secol în cultura cinematografică.