27 oct. 2016 | 11:31

GTA San Andreas a împlinit 12 ani de la lansare

ACTUALITATE
GTA San Andreas a împlinit 12 ani de la lansare

La vremea sa, GTA San Andreas a revoluționat industria jocurilor, iar 12 ani mai târziu, continuă să fie un titlu extrem de popular în rândurile fanilor Grand Theft Auto.

Cu toate că nu era primul joc din universul 3D al seriei GTA, San Andreas a reușit să revoluționeze acest design, venind cu mult mai mult conținut pentru jucători. De data aceasta, am avut la dispoziție trei orașe pe care să le explorăm, pe lângă micile așezări din deșert sau din zona muntoasă a regiunii. Iar acesta este doar unul dintre aspecte.

Scriind acest articol, aș putea să evoc zeci de lucruri care m-au făcut să mă îndrăgostesc de GTA San Andreas și să vreau să-l rejoc ocazional. Harta, povestea, misiunile, elementele de joc adiționale (mersul la sală, prietenele, școlile de șoferi), chiar și grafica de la acea vreme, dar și posibilitățile imense pentru modding sunt lucruri care m-au făcut să pierd zeci de ore în GTA San Andreas. Și iarăși, nici nu ating aspectul multiplayer al jocului, care oferă multe alte posibilități decât cele ale jocului de bază, în funcție de serverul pe care jucați.

Cu toate că am pierdut de mult obiceiul de a juca astfel de jocuri cu parole, nu pot să uit de primele coduri învățate pentru GTA 3. Pe acelea, însă, le-am mai uitat, dar n-aș putea să uit majoritatea dintre zecile de parole pentru GTA San Andreas pe care le-am folosit de atâtea ori: AEZAKMI, UZUMYMW, HESOYAM și WANRLTW erau la ordinea zilei, alături de multe altele.

GTA San Andreas a aniversat, pe 26 octombrie, 12 ani de la lansarea din 2004, timp în care s-au vândut peste 27,5 milioane de copii ale jocului și, cu siguranță, a mai fost piratat de alte câteva zeci de milioane de utilizatori.