05 feb. 2016 | 15:25

GoPro anunță pierderi masive și își restructurează linia de produse

ACTUALITATE
GoPro anunță pierderi masive și își restructurează linia de produse

După o serie de speculații legate de perioada dificilă prin care trece GoPro, compania americană a anunțat în sfârșit câteva decizii menite să remedieze parțial situația. 

La ora actuală, GoPro are pe piață un portofoliu de șase produse recente. În teorie, acestea sunt menite pentru a surprinde o plajă cât mai mare bugete și specificații, fără a face însă compromisuri pe partea de anduranță. Se pare însă că șase este un număr prea mare, iar în urma pierderilor financiare de pe ultimul trimestru fiscal s-a luat decizia că acel număr se va înjumătăți.

Cu toate că brandul GoPro a devenit sinonim cu camerele de acțiune, 34,4 milioane de dolari în pierderi a înregistrat compania pe ultimele trei luni. Mai multe decât atât, pe următorul trimestru estimează că această valoare va crește până la 160 milioane de dolari. Partea tristă este că respectiva valoare este suprinzător de mare. Partea bună este că e mai mică decât cele 300 milioane estimate inițial.

,,Când oferi consumatorilor prea multe opțiuni, generezi confuzie, iar ei s-ar putea să nu mai cumpere nimic.” Acestea au fost cuvintele CEO-ului Nick Woodman în momentul în care a argumentat înjumătățirea portofoliului actual de produse. La final, ideea principală este că vor rămâne doar GoPro Hero4 Session, Silver și Black. Dacă nu sunteți fani ai acestor produse, s-ar putea să nu vă fie foarte evident faptul că Woodman a decis să păstreze în ofertă doar produsele scumpe. Ca urmare, cei cu bugete reduse care sperau să pună mâna pe un GoPro de generație nouă ar fi bine să se grăbească, până când nu dispar gadgeturi ca GoPro Hero, Hero+ LCD și Hero+, acesta din urmă nu are nici măcar cinci luni de când a ajuns pe piață.

Deciziile detaliate mai sus vor fi implementate începând cu luna aprilie a acestui an. Ca urmare, dacă vă grăbiți, mai puteți pune mâna pe ele. În altă ordine de idei, în curând ar trebui să fie lansată oficial noua cameră de top a companiei, GoPro Hero5.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele