27 iun. 2016 | 10:50

Google va lansa propriul telefon anul acesta

ACTUALITATE
Google va lansa propriul telefon anul acesta

Potrivit unui raport, Google plănuiește lansarea unui telefon propriu anul acesta, independent de linia Nexus.

Spre deosebire de linia Nexus, care are „sub aripă” telefoane cu Android construite pentru Google de către dezvoltatori populari pe piața dispozitivelor cu Android, de data aceasta telefonul va fi construit complet de gigantul tech. Utilizatorii Android vor fi fericiți să afle că Google va fi responsabil pentru toate aspectele producției terminalului, iar actualizările vor fi lansate mai repede decât pe orice alt dispozitiv cu același sistem de operare. Motivul e simplu: nu va fi nevoie de aprobarea unui producător înainte ca actualizarea să fie disponibilă pentru descărcare și instalare.

Din anumite puncte de vedere, Google va fi ca Apple. Gigantul din Cupertino fabrică hardware-ul și software-ul pentru iPhone, ceea ce face ca dispozitivele să meargă repede și să aibă o durată de viață a bateriei bună. Asta explică, de asemenea, de ce utilizatorii iPhone au o experiență atât de plăcută cu telefoanelele lor, deși poate acestea au specificații mai proaste decât modelele high-end cu Android. Sistemul de operare cu sursă deschisă al Google este cel mai folosit pe piața globală de smartphone-uri.

Sundar Pichai, CEO al Google, a spus luna trecută că Google va depune mai mult efort pentru producția de telefoane. Între timp, Rick Osterloh, fostul președinte al Motorola Mobility, a fost delegat să conducă divizia de hardware a Google, ceea ce ne dă de înțeles că Pichai nu glumea.

Deși Google vrea să își creeze, să își fabrice și să își vândă propriul smartphone, compania va continua, cel mai probabil, să mizeze și pe linia Nexus. „Planul e să continuăm să lucrăm cu alți producători”, a spus Pichai. Rămâne de văzut cum va fi primit primul telefon branduit în totalitate de Google, mai târziu în cursul acestui an.