30 mai 2016 | 14:29

Google Photos vine cu statistici îngrijorătoare după un an de existență

ACTUALITATE
Google Photos vine cu statistici îngrijorătoare după un an de existență

Dacă nu credeați că narcisismul a atins cote alarmante la nivel global, este suficient să vă uitați la statistica îngrijorătoare publicată de Google Photos la doar un an după deschiderea serviciului. 

Este foarte probabil să folosiți Google Photos ca serviciu de backup al fotografiilor și clipurilor voastre video de pe telefon, deși noul serviciu nu a fost dat în funcțiune decât de aproximativ un an. În definitiv, acesta este foarte bine pus la punct, faptul că în anumite condiții, este complet gratuit, reprezintă un alt avantaj. Nu de alta, dar în limita rezoluției de 16 megapixeli pentru fotografii, puteți urca pe site un număr virtual infinit de imagini.

Ce nu vă așteptați însă este ca pe respectiva platformă, la un an după ce a intrat în funcțiune, să găsiți 24 de miliarde de selfie-uri. Dacă asociem această valoare celor doar 200 milioane de utilizatori, statistica ne definește și mai mult ca fiind narcisiști. Această statistică interesantă, împreună cu multe altele, au fost făcute publice de către oficialii Google într-o postare pe blogul companiei prin care se celebrează un an de Google Photos.

În mod automat, din imaginile voastre, serviciul a creat 1,6 miliarde de animații, colaje și clipuri video. Aproximativ 13,7 petabytes de date au fost goliți de pe telefoane utilizatorilor după ce aceștia au adoptat Google Photos. În medie, 25 de milioane de fotografii sunt salvate săptămânal.

În plus, o altă surpriză legată de viitorul Google Photos a fost descoperită de cei de la Android Police. După ce au analizat foarte atent noua versiune a programului de mobil, au ajuns la concluzia că posesorii de dispozitive Nexus, în curând, nu vor mai fi limitați în privința rezoluției conținutului pe care îl pot stoca în mod nelimitat pe platformă. Asta înseamnă că și dacă veți stoca imagini la 21 de megapixeli pe Google Photos, atâta timp cât au fost realizat cu un Nexus, vor putea fi salvate în număr nelimitat. În plus, vor fi integrate in-app opțiuni foarte prietenoase pentru ajustarea expunerii și a contrastului. 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele