31 aug. 2016 | 07:45

Google+ nu a murit, se reinventează pentru toți utilizatorii

ACTUALITATE
Google+ nu a murit, se reinventează pentru toți utilizatorii

În urmă cu câțiva ani am anunțat decesul Google+, dar se pare că gigantul din Mountain View nu vrea să renunțe încă la propria rețea de socializare.

Cei de la Google au introdus foarte multe proiecte reușite în online, iar cele pe care nu au reușit să le creeze în laboratoarele proprii, au fost achiziționate. Din acest motiv, foarte mulți dintre noi se bazează zilnic pe Google Translate, se relaxează cu YouTube sau folosesc Chrome. Din păcate, aceeași companie a întâmpinat și câteva eșecuri răsunătoare, iar cel mai important element din respectiva listă este Google+.

Facebook deja era pe val la momentul lansării rețelei sociale a Google, iar numărul utilizatorilor de Google+ a crescut doar pentru că era o formă de îmbunătățire a indexării pe Google a unor afaceri. Acum, se pare că baza de date de utilizatori este suficient de mare încât compania s-a decis să introducă un nou val de schimbări importante pe platformă.

În teorie, modificările de care vom avea parte cu toții în următoarea perioadă pe conturile personale de Google+ s-au aflat într-o versiune preview de la finele anului trecut, dar acum ajung la toți utilizatorii. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut de către Daniella Buckley, manager de produs la Google. Aceasta a anunțat că este doar o chestiune de câteva zile până când vom experimenta cu toții noul set de funcții.

Pentru prima oară, veți putea să introduceți linkuri și fotografii în comentariile la postări de pe Google+. Un nou centru de notificări va evidența într-o locație centralizată activitatea de pe profilul vostru din ultima perioadă. Managerii de comunități, proprietarii și moderatorii vor avea acces la un sistem mult mai facil prin intermediul căruia pot accepta sau refuza anumite postări.  De asemenea, conceptele de Collections și Communities vor fi disponibile pentru implementarea mai mult organizații și companii în viitorul apropiat.

În prima etapă de propagarea a noii interfețe, utilizatorii de Google+ vor putea să revină la vechea variantă, dar această posibilitate nu va exista pentru foarte mult timp. Modificările se vor produce simultan pe web, Android și iOS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele