22 nov. 2016 | 11:00

Google Maps îți spune când este aglomerație în locurile pe care vrei să le vizitezi

ACTUALITATE
Google Maps îți spune când este aglomerație în locurile pe care vrei să le vizitezi

Google Maps este un utilitar extrem de util care îți arată mult mai mult decât unde se află un loc pe hartă și cum ajungi acolo.

Google Maps primește constant update-uri care îl fac din ce în ce mai folositor în viața de zi cu zi. Cel mai nou update de acest fel este unul destul de mic din punct de vedere al dimensiunilor, dar extrem de important prin prisma funcționalității.

Update-ul pentru Google Maps vine la timp pentru sărbătorile de iarnă, având în vedere că acum este momentul când ai șanse foarte mari să stai mult mai mult decât ai vrea într-un magazin. Aplicația îți spune nu doar timpii generali când un restaurant sau un magazin are tendința să fie aglomerat, ci și când foarte mulți oameni vizitează spațiul respectiv, în timp real.

O astfel de funcționalitate introdusă în Google Maps este relativ limitată, deoarece Google afirmă că datele de acest fel sunt destul de greu de găsit. Tocmai de aceea, a durat atât de mult până ce un astfel de update a fost introdus în aplicație, arată androidcentral.com.

Aceasta nu este singura noutate când vine vorba de aplicația de hărți de la Google. Creatorii au lucrat și la stabilirea unor timpi mai preciși când vine vorba de timpul petrecut de oameni într-o locație. Astfel, dacă vrei să mergi într-un bar, vei ști cam cât durează o vizită medie acolo, dar și cât ar trebui să aștepți până să găsești o masă, dacă este cazul.

Google Maps are grijă și de magazinele din incinta unor locuri precum muzee sau grădini zoologice. Timpii unor astfel de locuri sunt calculați separat de timpii generali de vizită și de indicele de aglomerare, astfel că vei ști cam cât vei sta la coadă pentru un suvenir, după ce vizitezi tot ceea ce ți-ai propus.