18 sept. 2016 | 10:47

Google Maps ar putea ajuta la fluidizarea traficului din orașe

ACTUALITATE
Google Maps ar putea ajuta la fluidizarea traficului din orașe

Google Maps ar putea ajuta guvernele și companiile să îmbunătățească traficul din marile orașe.

Urban Engines nu este o compania extrem de cunoscută pe piață în acest moment. Povestea ei a început în anul 2014, în timpul unui blocaj în trafic, iar de atunci, fondatorii acesteia s-au luptat pentru a le permite oamenilor să navigheze în lume la fel de ușor ca pe internet. Folosindu-se, printre altele, de GPS și diverși senzori, Urban Engines a încercat să înțeleagă mai bine modul în care oamenii și obiectele se mișcă în lume în acest moment, cu intenția de a crea un ”sistem de operare urban”.

Acum, după ce ar fi analizat miliarde de călătorii, echipa din spatele acestui serviciu a declarat că este timpul pentru următorul pas. Astfel, Urban Engines a fost achiziționată de Google, iar angajații vor fi incluși în echipa Google Maps, pentru a ajuta organizațiile ”să înțeleagă mai bine modul în care se mișcă lumea. După cum scriu și cei de la VentureBeat, pentru moment nu există informații în legătură cu suma cheltuită de oficialii companiei din Mountain View.

În luna februarie a acestui an, a fost lansată aplicația Urban Engines, care include hărți bazate pe realitate augmentată și permite utilizarea acestora în modul offline într-unele dintre cele mai mari orașe din America de Nord. Însă compania a colaborat și cu guverne și companii din Asia, Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Urban Engines a fost creată de Balaji Prabhakar, Deepak Merugu, Shiva Shivakumar și Giao Nguyen. Pentru ultimii doi, acesta este un moment foarte important, întrucât au fost în trecut angajați ai Google. Shivakumar, de exemplu, a fost vice-președinte ale departamentului de inginerie, iar Nguyen a ocupat poziția de inginer.

În cadrul conferinței Google I/O desfășurată anul trecut în Statele Unite ale Americii, cei de la Google au anunțat în mod oficial aplicația Google Maps va funcționa și fără o conexiune la internet. Puteți afla mai multe despre acest lucru aici.