09 ian. 2016 | 12:00

Google elimină o nouă serie de aplicații virusate de pe Play Store

ACTUALITATE
Google elimină o nouă serie de aplicații virusate de pe Play Store

De curând, Google a eliminat nu mai puțin de 13 aplicații virusate de pe Play Store.

Compania din Mountain View se pare că a avut de curând o serie de probleme cu magazinul online de aplicații pentru Android. Astfel, după cum scriu cei de la Phonearena, Google a eliminat de curând 13 aplicații virusate de pe Play Store. Din câte se pare, odată instalate, acestea ar fi încercat să obțină un nivel de acces similar celui dobândit prin root. Mai mult decât atât, acestea ar fi instalat ulterior și alte aplicații malițioase, fără ca utilizatorul să fie informat în legătură cu acest lucru.

Cele 13 aplicații scoase de curând de pe Play Stor erau chiar jocuri, astfel că ar fi fost mult mai ușor accesate de un număr mare de oameni. Cei care nu efectuaseră root puteau scăpa foarte ușor de acestea printr-o revenire la setările din fabrică. În cazul telefoanelor cu root, singura soluție se pare că ar fi fost o reinstalare completă a sistemului Android.

Aplicațiile se folosesc de un malware denumit Brain Test, iar unele publicații estimează că acestea nu ar fi singurele. Este indicat să verificați acum dacă ați instalat vreodată una dintre aplicațiile eliminate. Lista completă cu acestea este disponibilă mai jos.

Aplicații Malițioase Google Play Store