14 dec. 2016 | 08:00

Google Drive vă ajută să renunțați la iPhone pentru Android

ACTUALITATE
Google Drive vă ajută să renunțați la iPhone pentru Android

Utilizatorii de iPhone care folosesc Google Drive vor putea să-și facă mult mai ușor copii de siguranță la datele de pe telefon, pentru a le importa într-un Android.

Google Drive este un serviciu de stocare în cloud foarte popular la nivel global, în parte datorită faptului că este creat de Google și vine preinstalat pe dispozitivele cu Android. Foarte mulți îl folosesc însă și pe iDevice-uri, iar noua versiune include un nou motiv pentru a avea aplicația instalată.

Dacă plănuiți să migrați în curând de la iPhone la Android sau vă doriți pur și simplu să aveți un backup al datelor importante de pe mobil în mai multe locuri, noua versiune de Google Drive facilitează această activitate. Prin doar câteva atingeri, puteți inițializa salvarea evenimentelor din calendar, a contactelor, fotografiilor și clipurilor video. Există posibilitatea să vă fi sincronizat deja aceste informații în GCal sau Google Photos, dacă sunteți ancorați în serviciile Google, dar Google Drive vă ajută să înțelegeți mai bine ce s-a salvat sau nu până la această oră.

Deși backup-ul datelor voastre prin Google Drive se efectuează manual, după ce ați intrat în Settings, sistemul este cât se poate de prietenos și este imposibil să faceți vreo greșeală. În plus, la nici un pas nu veți risca să ștergeți acele informații de pe iPhone. Singura problemă, dacă o putem clasifica așa, este că procesul ar putea să dureze foarte mult timp. În funcție de volumul de clipuri și fotografii pe care le aveți pe telefon, s-ar putea să dureze chiar și câteva ore până când toate acelea vor ajunge în Google Photos. Ideal ar fi să nu inițiați procesul decât pe o conexiune WiFi rapidă, când aveți telefonul conectat la priză.

În final, este bine tot timpul să vă faceți un backup suplimentar, dar cel mai important este că prin acest sistem veți putea mult mai ușor să migrați către un Android. Va fi suficient doar să vă introduceți numele de utilizator și parola Google, iar toate datele voastre vor fi deja acolo.

google drive-backup

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele