29 nov. 2016 | 13:43

Google ar putea câștiga miliarde de dolari de pe urma telefoanelor Pixel

ACTUALITATE
Google ar putea câștiga miliarde de dolari de pe urma telefoanelor Pixel

Telefonul celor de la Google ar putea genera sume uriașe de bani pentru compania din Mountain View.

Primele telefoane cu brandul Google au fost lansate pe piață în acest an, iar analiștii sunt de părere că gigantul american va înregistra vânzări impresionante atât în acest an, cât și în anul următor. După cum scriu cei de la 9to5Google, numărul de pre-comenzi a întrecut așteptările oficialilor, iar experții sunt de părere că Google va vinde în jur de trei milioane de telefoane în 2016, beneficiind de încasări de două miliarde de dolari.

De curând, telefonul ar fi reușit atingă o cotă de piață de 10% în sectorul telefoanelor premium în India. Versiunea cu 128GB pentru stocarea are cea mai profitabilă, aceasta fiind urmată de cea cu 32GB. Totuși, compania Morgan Stanley estimează că profitabilitatea iPhone-urilor va fi în continuare de două ori mai mare decât cea a dispozitivelor Google. În trimestrul financiar încheiat recent, Apple a vândut în jur de 45,5 milioane de iPhone-uri, încasând nu mai puțin de 28 de miliarde de dolari.

Desigur, trebuie să ținem cont și de eșecul recent al celor de la Samsung. Phablet-ul Galaxy Note 7 a stat la baza unuia dintre cele mai mari scandaluri din acest an, din cauza bateriei instabile. Samsung nu a reușit să rezolve problemele nici după ce a rechemat terminalele în fabrică pentru a le înlocui, astfel că oficialii s-au văzut nevoiți să oprească producția complet.

Google Pixel și Pixel XL sunt dotate cu procesoare Snapdragon 821, cu frecvență de 2,15Ghz, 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare va fi de 32 sau de 128GB, cu posibilitatea de a-l extinde cu un card microSD de până la 256GB. Google Pixel are un display de 5 inch cu rezoluție full HD, iar Google Pixel XL vine cu un ecran QHD cu diagonală de 5,5 inch. Camerele foto pe ambele telefoane sunt de 12,3 (cea principală), respectiv 8MP (cea frontală). Bateria pentru Google Pixel este de 2,770 mAh, iar cea din Google Pixel XL este de 3.450 mAh.