07 nov. 2016 | 18:27

Gmail a primit o actualizare majoră pe iOS

ACTUALITATE
Gmail a primit o actualizare majoră pe iOS

Versiunea iOS a Gmail a beneficiat de curând de cea mai importantă actualizare din ultimii ani de zile.

Când vine vorba de Gmail, este binecunoscut faptul că versiunea pentru iOS nu este la fel de des actualizată precum cea de Android. De curând, însă, cei de la Google se pare că și-au îndreptat din nou atenția către sistemul de operare dezvoltat de către Apple, iar aplicația lor a avut parte de un update majore. De fapt, dacă ar fi să dăm crezare declarațiilor companiei din Mountain View, ar fi vorba despre cel mai important update din ultimii patru ani de zile.

Așa cum scrie și publicația The Next Web, avem de-a face, în mare parte, cu schimbări de design, însă există și unele feature-uri noi pentru iOS, de care trebuie să ținem cont. În ceea ce privește design-ul, aplicația se aseamănă acum mult mai mult cu versiunea pentru Android, prin elementele specifice ”Material Design”. La capitolul funcții, însă, cea mai importantă este posibilitatea de a anula trimiterea unor mail-uri.

Desigur, aceasta a fost disponibilă utilizatorilor Inbox de foarte mult timp încoace, însă posesorii de iPhone și iPad abia acum au primit acces la ea. Astfel, timp de câteva secunde, după trimiterea unui mail, oamenii vor putea apăsa pe butonul ”Undo” situat în  partea de jos. Mai mult decât atât, acum este posibilă glisarea către stânga sau către dreapta, atunci când selectați un mail, pentru a indexa mesajul sau pentru a-l șterge.

Desigur, Gmail nu este singura aplicație pe care Google a îmbunătățit-o în ultima perioadă. Compania din Mountain View a implementat, printre altele, și o serie de schimbări menite să facă din Google Chrome un browser mult mai rapid. După cum scriu și cei de la TechCrunch, Google a anunțat la începutul lunii octombrie un proiect prin care vrea să micșoreze cantitatea de memorie utilizată de browser, dar, în același timp, optimizează și alte aspecte.