01 dec. 2016 | 10:28

Germanii vor să demonstreze că misiunile pe Lună nu au fost falsificate

ȘTIINȚĂ
Germanii vor să demonstreze că misiunile pe Lună nu au fost falsificate

O echipă germană din cadrul Lunar X-Prize vor să demonstreze că americanii au aterizat, într-adevăr, pe Lună.

Conform Wikipedia, Google Lunar X Prize este o competiție internațională organizată de Fundația Premiului X și sponsorizată de Google care are ca scop construirea unui robot spațial pentru a cerceta Luna, capabil să aselenizeze, să se deplaseze 500 de metri pe suprafața Lunii și să transmită imagini și anumite date de ordin științific.

După cum scrie și publicația Gizmodo, anul acesta, nu mai puțin de 17 echipe se bat pentru premiul cel mare. Una dintre acestea este din Germania și are ca scop trimiterea a două sonde pe satelitul natural al Pământului pentru a inspecta vehiculul abandonat de către membrii misiunii Apollo 17. Astfel, germanii vor să demonteze teoriile conform cărora NASA ar fi falsificat aselenizările.

Cei care contestă realizările celor de la NASA susțin că astronauții din cadrul programului Apollo nu au ajuns niciodată pe Lună. Conform teoriilor susținute de ei, NASA a recurs la fabricarea, distrugerea și modificarea dovezilor (fotografii, înregistrări, eșantioane de rocă) pentru a face publicul să creadă că aselenizările au avut loc în realitate.

Grupul este numit PT Scientists și lucrează în prezent cu producătorul auto Audi pentru a crea un robot capabil să se deplaseze pe suprafața Lunii. De asemenea, ei au semnat o înțelegere cu Spaceflight Industries, conform căreia aceasta din urmă va transporta robotul.

Prima echipă care va ateriza un vehicul pe Lună și care va îndeplini cerințele minime va primi premiul cel mare, de 20 de milioane de dolari, în timp ce locul doi va fi premiat cu 5 milioane de dolari. Și cei care parcurg o distanță mai mare. care descoperă apă sau care ajung în locurile în care au aterizat modulele Apollo vor primi sume importante de bani. Apollo 17 a fost ultima ocazie în care un echipaj NASA a putut explora suprafața Lunii.