18 feb. 2016 | 14:46

Gama Thinkpad X1, lansată de Lenovo în România

ACTUALITATE
Gama Thinkpad X1, lansată de Lenovo în România

Lenovo are două game când vine vorba despre segmentul de PC-uri și tablete: Ideapad și Thinkpad. Prima este destinată consumatorilor casnici, dar cea Thinkpad este proiectată și gândită pentru profesioniști, cei care au nevoie de unelte pe care se pot baza în orice situație.

În cadrul unui eveniment special, Lenovo a lansat oficial gama Thinkpad X1 și în România. Aceasta este cuprinsă din convertibilul Lenovo Thinkpad X1 Yoga, tableta Thinkpad X1, ultrabook-ul Thinkpad X1 Carbon și din Thinkcentre X1 All-in-One.

ThinkPad X1 Yoga are doar 0,66 inci și 1,2 kg și este primul dispozitiv convertibil cu display OLED opțional (14 inch), care poate reproduce culori bogate și nuanțe de negru profunde. Integrând o tastatură Lift and Lock patentată, care retrage tastele în modulul tabletă, X1 Yoga include și un stylus activ care se poate fixa și încărca în sistem. Specificațiile merg până la Intel Core i7, 16GB RAM și SSD de 512 GB, iar prețul pornește de la 1800 euro fără TVA. 

Tableta ThinkPad X1 include o tastaturăThinkPad de dimensiuni standard, împreună cu emblematicul TrackPoint și trei unghiuri de tastare ajustabile, ce recreează astfel senzația de tastare a unui ThinkPad clasic. Tableta cântărește doar 1,1 kg, împreună cu tastatura, pentru o experiență de utilizare ultra-ușoară. Tableta ThinkPad X1 include, de asemenea, și un panou detașabil în spate, pentru acces rapid și upgrade-uri. Există și o serie de module opționale de tip clip-on pentru diverse funcții. De exemplu, modulul Productivitate oferă un plus de autonomie de până la 15 ore, cel Presenter vine cu un mini-proiector, iar cel 3D Imaging aduce camera Intel Real Sense. Tableta va costa 1599 euro fără TVA, iar modulele costă 199, 350, respectiv 199 euro fără TVA. 

ThinkPad X1 Carbon este cel mai ușor ultrabook pentru uz profesional din lume, cu o diagonală de 14 inci. X1 Carbon este mai subțire, mai ușor și mai puternic ca niciodată. Acesta dispune de o serie de upgrade-uri, inclusiv mai multe opțiuni de afișare, capacitate de memorie și stocare sporite, conectivitate îmbunătățită și o greutate redusă la doar 1,2 kg. Rezistă la apă, praf și șocuri, dar și la temperaturi extreme. Prețul pentru Thinkpad X1 Carbon începe de la 1.299 euro fără TVA. 

ThinkCentre X1 AIO are un cadru de numai 11 mm, fiind cel mai subțire desktop din lume. Ecranul anti-reflexiv are o diagonală de 23,8 inci și, deși are o carcasă incredibil de subțire, ThinkCentre X1 este un PC foarte rezistent. Conceput să prevină acumularea de praf, una dintre cele mai frecvente cauze ale avarierii componentelor hardware pentru desktop-uri, acest All-in-One a fost testat timp de opt ore într-o cameră cu praf, reproducând zece ani într-un mediu de birou.

Aceasta este o serie de produse prin care am reușit să forțăm limitele. Tehnologia este utilizată în scopul obținerii unei performanțe mai mari, cu standarde ridicate în ceea ce privește siguranța și durabilitatea dispozitivelor. În plus, ne bucurăm să redefinim laptopul de business integrând acum tehnologia hibridelor și în gama ThinkPad. E vorba de inovație pentru oameni care vor să inoveze,” a declarat Aurel Nețin, Country Manager Lenovo România.