17 oct. 2016 | 13:27

Galaxy TabPro S are specificații de top și culori atrăgătoare

ACTUALITATE
Galaxy TabPro S are specificații de top și culori atrăgătoare

Odată cu creșterea diagonalei la smartphone-uri, vânzările de tablete au scăzut semnificativ în ultimii ani, dar cu Galaxy TabPro S, Samsung ne demonstrează că nu și-a pierdut încrederea în această gamă de produse.

În urmă cu 2-3 ani, cei de la Samsung lansau noi tablete pe bandă rulantă, într-un ritm similar cu lansările de smartphone-uri. Între timp, situația s-a schimbat radical, iar acum, în momentul în care aflăm noi detalii despre o nouă tabletă a sud coreenilor, acesta este un eveniment.

Cel mai recent exemplu, este o tabletă Galaxy TabPro S, un hibrid 2 in 1 ce poate fi folosit fără probleme, atât ca tabletă, cât și pentru munca de birou, datorită tastaturi Bluetooth ce pare atașată de partea inferioară a husei. Folosind o rețetă popularizată de tabletele Microsoft Surface, TabPro S este tot o tabletă cu Windows 10 ce este comercializată împreună cu o tastatură full-size, ce include și un touchpad de dimensiuni decente.

Configurația hardware a noului gadget include un procesor Intel Core M3 tactat la 2,2 GHz, combinat cu 8GB RAM și o memorie internă de tip flash egală cu 256GB. Diagonala ecranului este egală cu 12 inci, iar panoul folosit este un AMOLED cu rezoluția de 2160 x 1440 pixeli. Camera frontală este de 5 megapixeli, dar are o cameră și pe spate cu aceeași rezoluție. Acumulatorul integrat este de 5200 mAh, iar sistemul de operare preinstalat este Windows 10 Home.

Pe lângă o greutate infimă de aproape 700 de grame, tableta face o treabă foarte bună și pe partea de conectică. Galaxy TabPro S Gold Edition este disponibilă doar într-un finisaj auriu și include un port USB C 3.1, Bluetooth 4.1 și WiFI 802.11ac. Autonomia bateriei este de 10,5 ore într-un test de redare de conținut video.

Datorită unui conector Pogo, similar cu cel de la iPad Pro, tastatura inclusă în pachet nu trebuie încărcată separată, iar procesul de împerechere este instant. Prețul pentru Samsung Galaxy TabPro S este de 1000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele