26 aug. 2016 | 15:35

Galaxy Note 7 i-a cucerit pe români: Samsung anunță că stocurile pentru precomandă s-au epuizat

ACTUALITATE
Galaxy Note 7 i-a cucerit pe români: Samsung anunță că stocurile pentru precomandă s-au epuizat

Întregul stoc de Galaxy Note 7 alocat pentru precomenzi a fost epuizat, la puțin peste o săptămână de la startul precomenzilor din 16 august, anunță Samsug Electronics România, într-un comunicat remis Playtech.

Înainte de startul precomenzilor, interesul consumatorilor pentru Galaxy Note 7 îl depășise deja pe cel pentru Galaxy S7 și S7 edge, în ceea ce privește înregistrarea utilizatorilor pe platformele digitale Samsung, acest fapt având ca rezultat limitarea numărului de dispozitive alocate pe piețele din Europa pentru precomenzi.

Limitarea a fost necesară pentru a se asigura livrarea smartphone-ului Galaxy Note 7 atunci când acesta va fi disponibil în magazine, susțin reprezentanții.

Ca rezultat al numărului mare de precomenzi înregistrate, disponibilitatea noilor smartphone-uri în Europa va fi segmentată. Galaxy Note7 va fi disponibil pe piețele din Europa începând cu 2, 9 și 16 septembrie, iar în România, acesta va fi comercializat începând cu 16 septembrie.

Samsung Galaxy Note 7 beneficiază de un display Super AMOLED de 5,7 inci, cu o rezoluție QHD. De partea de procesare se ocupă un procesor Qualcomm Snapdragon 820, care funcționează alături de 4GB RAM și același Android 6.0.1 Marshmallow pe care îl vedeți pe majoritatea terminalelor de top la ora actuală. Însă americanii vor fi singurii care vor beneficia de procesorul Qualcomm. România și celelalte piețe vor primi versiunea dotată cu procesorul octa-core Exynos 8890. Partea de captură este o combinație între un senzor de 12 megapixeli pe partea din spate și unul de 5 megapixeli pe partea din față, adică aceeași configurație ca în cazul flagship-ului Samsung Galaxy S7.

„Reacția pozitivă a utilizatorilor la noul Galaxy Note7 este dovada că aceștia își doresc un smartphone cu un design elegant și cu tehnologie avansată, care oferă beneficii reale. S Pen-ul a fost mereu punctul forte al seriei Note, iar acesta a fost îmbunătățit cu noi funcții smart, care permit crearea și împărtășirea de idei mai rapid ca oricând. În același timp, inovații precum funcția de scanare a irisului le oferă utilizatorilor posibilitatea de a își debloca smartphone-ul cu o simplă privire. Așteptăm cu nerăbdare să ne mărim familia de utilizatori Galaxy Note începând cu 16 septembrie,” a declarat Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România.