20 sept. 2016 | 17:38

Forza Horizon 3 se orientează către online, dar stilul arcade ar putea supăra fanii seriei

ACTUALITATE
Forza Horizon 3 se orientează către online, dar stilul arcade ar putea supăra fanii seriei

Forza Horizon 3 își concentrează atenția pe social gaming, dar este posibil ca fanii seriei să aibă de suferit din cauza altor modificări de gameplay. 

Noul joc din serie, plasat în deșertul australian, vine cu o hartă de două ori mai mare decât ultimul joc Forza Horizon, având un installer de 47GB. O mulțime de spații pot fi explorate și poți călători cu una din multele automobile disponibile în joc în deșert, în orășele de pe coastă sau în păduri tropicale.

Noul joc pune accentul pe individualitate și te lasă să-ți creezi un avatar, fie el bărbat sau femeie, alb sau de culoare. De asemenea, noul joc introduce funcția ”Blueprint”. Astfel, poți crea curse și campionate personalizate, dar poți să iei parte și la astfel de evenimente create de alți jucători.

Forza Horizon 3 îți permite să cumperi mașini noi sau upgrade-uri pentru cele deja existente folosind clasicele ”credite”. Cu toate acestea, nu va trebui să petreci ore în șir jucând doar pentru a aduna suficiente credite ca să cumperi o nouă mașină. Jocul este destul de echilibrat la acest capitol, iar alte premii poți câștiga de fiecare dată când atingi un nou nivel.

Conform arstechnica.com, jocul are un engine grozav, dar nu chiar. Se pare că de data aceasta, setările jocului au fost mai degrabă configurate pentru un stil de condus arcade, diferit de simularea cu care fanii seriei au fost obișnuiți. Forza Horizon 3 rulează la 30fps, iar asta s-ar putea să îi supere pe cei care vor un frame rate cât mai mare. Cu toate acestea, jocul arată extraordinar de bine.

Cei ce vor juca noul Horizon cu un volan vor avea, probabil, senzația că lipsește ceva când vine vorba de mașină. Feedback-ul din partea autovehiculului aproape că lipsește, dar într-una sau două ore de joc, te poți obișnui cu noua situație.