09 ian. 2016 | 11:29

Forbes a afișat malware utilizatorilor care au dezactivat AdBlock

ACTUALITATE
Forbes a afișat malware utilizatorilor care au dezactivat AdBlock

Site-ul celor de la Forbes pare a avea o problemă mai mare decât serviciile care blochează reclamele.

În cazul în care sunteți utilizatori de AdBlock și ați încercat să vizitați site-ul celor de la Forbes în ultimele zile, probabil ați observat că vi s-a cerut să dezactivați AdBlock-ul pentru a putea accesa conținutul. În mod normal, o astfel de cerere din partea Forbes ar fi de înțeles. Sunt foarte puține site-urile care pot supraviețui fără reclame, iar dacă majoritatea utilizatorilor ar bloca reclamele, Forbes nu ar putea supraviețui.

Însă ceea ce nu este de înțeles este faptul că imediat ce AdBock-ul a fost reactivat, Forbes a afișat malware de tip pop-under. În cazul unui click, calculatorul oricărui utilizator ar fi putut fi infectat de programul respectiv. Anul acesta, după cum scriu cei de la Extreme Tech, infecțiile cauzate de malware prin intermediul reclamelor a crescut cu 325%. Având în vedere situația celor de la Forbes, cifra nu pare una exagerată.

[related]

În mod evident, situația s-a reflectat într-un mod neplăcut asupra celor de la Forbes. Să blochezi utilizatorii care folosesc AdBlock este un lucru. Dar să le furnizezi malware celor care îl dezactivează, asta este cu totul altceva.