29 nov. 2016 | 17:55

Fintech OS este ”sistemul de operare” românesc care poate revoluționa sistemul financiar mondial

ACTUALITATE
Fintech OS este ”sistemul de operare” românesc care poate revoluționa sistemul financiar mondial

Fintech OS, o platformă românească care deja gestionează peste două milioane de tranzacții pe lună, dezvoltată de Softelligence, a fost prezentată oficial publicului larg, dar este folosită de liderii segmentului financiar local printre care Allianz, NN, Provident, ING Bank sau Idea Bank.

Produsul software este destinat jucătorilor din piața de servicii financiare, asigurându-le digitalizarea principalelor operațiuni de business prin îmbunătățirea experienței de utilizare a clienților, automatizarea proceselor de back-end și o platformă API pentru bănci și asiguratori.

Practic, este o platformă destinată atât utilizatorilor obișnuiți care le facilitează acestora accesul la conturi și la situația lor financiară, cât și băncilor sau asiguratorilor, cărora le oferă o interfață mult mai accesibilă și care le promite un flux de muncă mult mai rapid.

Este denumit Fintech OS deoarece, după cum spune Teodor Blidăruș, Managing Partner Softelligence, platforma este una deschisă și poate fi folosită în mai multe moduri, iar noi aplicații pot fi dezvoltate pentru ea.

Printre principalele funcționalități ale Fintech OS se numără semnatură biometrică, ce permite autentificarea în timp real a identitătii unui client și semnarea digitală rapidă a tuturor documentelor, fără să mai fie nevoie de utilizarea hârtiei. De asemenea, Face Recognition permite accesarea aplicațiilor financiare pe baza semnalmentelor fizice ale utilizatorului, iar OCR (Optical Character Recognition) poate prelua automat informațiile din cartea de identitate sau talonul auto prin utilizarea camerei dispozitivelor mobile. Mai mult, clienții își pot integra și armoniza într-un sistem unitar toate activitățile departamentelor IT, marketing și vânzări, beneficiind totodată de siguranța și transparența tranzacțiilor gestionate.

În timpul evenimentului de lansare, am văzut și o serie de demonstrații. Pentru utilizatorii de rând, aplicația cere scanarea buletinului cu camera foto a telefonului mobil. Sistemul transcrie automat datele apoi, dar memorează și fața utilizatorului. Pentru a valida că persoana care fotografiază buletinul este și persoana din el, utilizatorul va mai face o fotografie care va fi apoi analizată și care îi va oferi accesul la cont.

Pentru bănci sau asiguratori, soluția e la fel de eficientă. Având o interfață prietenoasă și ușor de folosit, aplicația face ca procesele de vânzare, acordare de credite, emitere de polițe de asigurare sau colectare de creanțe să devină accesibile în mod rapid, în doar câteva click-uri, direct de pe dispozitivul mobil.

”Vorbim de o abordare nouă, în care viteza implementării este dublată de siguranța și ușurința în folosire. Inovația Fintech OS vine din platforma tehnologică modulară, prin care companiile își pot personaliza pachetele implementate din suita de aplicații financiare dezvoltate.” continuă Teodor Blidăruș.

Soluția Fintech OS nu necesită investiții suplimentare în infrastructura IT și oferă o viteză de până la de 10 ori mai mare pentru lansarea de noi produse financiare, asigurând clienților un avantaj competitiv major.