15 nov. 2016 | 16:50

Facebook vrea să-și răscumpere greșelile făcute în timpul alegerilor din SUA

ACTUALITATE
Facebook vrea să-și răscumpere greșelile făcute în timpul alegerilor din SUA

Facebook are o problemă majoră cu conținutul mincinos de pe rețeaua socială, dar speră să remedieze această situație în viitorul apropiat prin intermediul unor practici legate de finanțare.

Cei de la Google, la mai puțin de o săptămână după publicarea rezultatelor la alegerile din SUA, au decis eliminarea suportului pentru platforma AdSense de reclame pe site-urile de știri mincinoase. Conform celor de la Wall Street Journal, Facebook vrea să inițieze un program similar prin care să nu mai finanțeze, în mod indirect, publicațiile online cu conținut fals. Astfel platforma de reclame online a companiei nu va mai funcționa pe site-uri care oferă conținut derutant, ilegal sau înșelător. Ca și în cazul Google, site-urile care intră în această categorie nu ar fi trebuit să fie suportate de Audience Network sau AdSense, dar se pare că respectivele reguli nu au fost puse în aplicare într-un mod foarte strict.

,,Deși se făcea referire și înainte la ele, am actualizat politica noastră pentru a clarifica în mod explicit faptul că se aplică și la știri false. Vom pune în aplicare cu îndârjire această politică și vom lua măsuri în cel mai scurt timp împotriva site-urilor și aplicațiilor care ne încalcă regulile. Echipa noastră vă continua să analizeze îndeaproape toate publicațiile noi ce apar, cât și să monitorizeze editorii existenți pentru a se asigura de conformitate.” Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat pentru Wall Street Journal că aceste reguli nu sunt neapărat noi, dar se adresează în mod explicit site-urilor de știri false.

Aceste măsuri și declarații vin la mai puțin de 24 de ore după ce Mark Zuckerberg s-a aruncat la a afirma că 99% din conținutul de pe Facebook este autentic, în contextul în care mai multe rapoarte au confirmat că acea valoare este departe de adevăr. Conform unei analize publicate de Gizmodo, situația în cadrul rețelei sociale este atât de gravă, încât mai mulți directori din cadrul companiei au știut că au parte de valuri de știri false, motiv pentru care au creat și o unealtă pentru combaterea lor. În final însă, au decis să nu o folosească, deoarece ar fi afectat negativ volumul de conținut conservator de pe platformă. Cu alte cuvinte, Partidul Republican a fost mai eficient în a folosi aceste instrumente de propagandă, decât Democrații.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele