15 dec. 2016 | 13:37

Facebook se pregătește să revoluționeze Messenger

ACTUALITATE
Facebook se pregătește să revoluționeze Messenger

Facebook vrea să ofere cât mai multe funcții în aplicația de Messenger, iar funcțiile ”M Suggestions” s-ar putea dovedi foarte utile.

Facebook lucrează la propriul asistent virtual, cunoscut ca ”M”, iar momentan acesta este oferit doar unui număr restrâns de utilizatori. În aceste zile, compania testează o funcție nouă pentru M, denumită M Suggestions.

Funcția, conform celor de la digitaltrends.com, este creată pentru a oferi utilizatorilor anumite acțiuni, în funcție de modul de percepție a conversației pe care o ai cu cineva, într-un mod similar cu funcționalitatea Google Assistant cu aplicația de mesagerie Allo. Spre exemplu, M îți poate oferi anumite stickere, în funcție de conversație, fără să mai cauți tu prin toate categoriile.

Facebook testează M de aproximativ de un an de zile, dar nu a oferit încă o dată oficială de lansare la nivel global. Cu toate acestea, cei de la Buzzfeed au discutat cu David Marcus, de la Facebook, și arată că aceștia vor să ofere publicului noua funcție cât mai curând cu putință. Dacă M Suggestions se dovedește a fi o funcție de succes, atunci și întregul asistent M ar putea ajunge la oameni, mai repede.

M ar putea să creeze un mediu competitiv destul de interesant între Facebook și Google, având în vedere că și aceștia au propriul asistent virtual, Google Assistant, care este prezent, de asemenea, în aplicația Allo. Dacă noul asistent al celor de la Facebook este oferit pentru o porțiune mai mare de utilizatori, va fi interesant de urmărit modul în care funcțiile oferite de cei doi asistenți virtuali se compară.

Momentan, M Suggestions va fi oferit unui segment redus de utilizatori ai Facebook, în următoarele luni. Totuși, sunt șanse destul de mari ca funcționalitatea să fie extinsă și la alți utilizatori în viitorul apropiat.