07 nov. 2016 | 13:23

Facebook Messenger va primi jocuri ”Instant”, iar tu vei petrece mai mult timp în aplicație

ACTUALITATE
Facebook Messenger va primi jocuri ”Instant”, iar tu vei petrece mai mult timp în aplicație

În cazul în care nu petreceați suficient de mult timp pe Facebook Messenger purtând conversații cu prietenii, în curând vor fi introduse noi instrumente menite să vă sporească dependența de aplicație.

Facebook Messenger este una dintre cele mai performante platforme de chat la ora actuală. Acest fapt se datorează în egală măsură actualizărilor constante livrate de către inginerii Facebook, cât și faptului că se bazează pe unelte oferite de terți. Indiferent dacă este vorba de emoticoane, boți sau mici aplicații, acestea sunt integrate în Messenger prin intermediul unor mici magazine virtuale. Astfel, utilizatorii și dezvoltatorii terți au de câștigat, iar Facebook nu a făcut decât să creeze platforma prin care vă sunt livrate produsele.

Pe același principiu, Facebook Messenger va integra în curând o nouă platformă dedicată mai ales jocurilor din fereastra de conversații. Noua funcție poartă numele de Instant Games și are deja câțiva parteneri importanți care au anunțat că vor lansa joculețe pentru Messenger. Pe primul loc este King.com, compania din spatele Candy Crush a inițiat în Noua Zeelandă un beta de Shuffle Cats Mini în interiorul popularei aplicații. Big Viking este un alt dezvoltator care a anunțat că va construi ceva dedicat pentru platforma Instant Games.

Acest anunț din partea celor de la Facebook nu face decât să ne convingă și mai mult în legătură cu faptul că Messenger și-a depășit de mult timp condiția de simplă aplicație de chat. Prin intermediul platformei Instant Games, noul utilitar va deveni și mai relevant pentru modul în care interacționați cu prietenii și membrii familiei. În definitiv, câteva instrumente de divertisment s-ar putea să vă ajute comunicați mai mult cu unele persoane cu care, în alte condiții, nu ați avea prea mult de povestit.

În plus, Facebook s-ar putea îmbogăți și mai mult din noile jocuri. Dacă acestea din urmă vor avea achiziții in-app, în mod inevitabil, compania fondată de Mark Zuckerberg își va lua o cotă parte din profit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele