02 iun. 2016 | 04:20

Facebook Messenger va înceta să fie rasist și misogin prin emoticoane

ACTUALITATE
Facebook Messenger va înceta să fie rasist și misogin prin emoticoane

În cazul în care ați trăit vreodată cu impresia că emoticoanele disponibile pe Facebook Messenger nu promovează diversitatea culturilor și cariera femeilor, în câteva zile problema se va remedia.

Într-o perioadă în care se discută foarte mult despre rasism, agresarea femilor în mediul virtual și inabilitatea acestora de a se manifesta în mod liber, Facebook a făcut un gest important în remedierea problemelor. Este vorba de introducerea unui set foarte stufos de aproximativ 1500 de emoticoane în următoarele 24 de ore. În plus, față de alte tentative pe care compania americană le-a avut pe marginea acestui subiect, toate emoticoanele noi vor fi cross-platform.

De acum înainte, pentru a vă exprima starea de spirit într-un mesaj prin emoticoane veți avea un număr semnificativ mai mare de opțiuni. Acestea vor încerca să înfățișeze toate națiile de pe mapamond prin intermediul mai multor tonuri de piele și, spre deosebire de tentativele anterioare, vor fi cross-platform. Asta înseamnă că puteți trimite chiar și cele mai ciudate emoticoane prospăt introduse de pe PC, iar acestea se vor vedea în exact același stil de pe telefon sau tabletă și invers.

Diversitatea joacă un rol foarte important în noua serie de emoticoane prin includerea de fețe umane și gesturi din mână disponibile în mai multe culori de piele. În plus, sunt incluse mai multe imagini ce înfățișează cupluri de acealși sex.

Până de curând, emoticoanele cu un grad sporit de diversitate au fost disponibile doar pe iDevice-uri, prin tastura nativă introdusă recent de Apple în iOS 9. Acum sunt accesibile tuturor, inclusiv pe Android sau Web. Imediat după update-ul la noul Messenger, aplicația vă va invita să algeți tonul de piele implicit, iar din acel moment, utilizarea va deveni mai facilă. În mod evident, aceeași nuanță poate fi schmbată ulterior, dacă asta vă doriți.

Femeile de carieră vor înfățișa ultimul segment de piață ce va fi reprezentat în curând pe Facebook Messenger. Lista include persoane de sex feminin într-o serie de costume profesionale, disponibile pentru alegere mai rapidă. Activități precum înot, alergare sau surfing pot fi ilustrate prin emoticoane de sex feminin sau masculin.

Facebook messenger emoticoane

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele